03:24, pet, 5. Jul

VIDEO: Policisti Specialne enote so se udeležili vseevropske protiteroristične vaje, tako je bila videti





Policisti Specialne enote so se v okviru sodelovanja v mednarodnem združenju specialnih enot Atlas udeležili vseevropske protiteroristične vaje “Atlas Common Challenge 2023”.

Na vaji, ki je septembra in oktobra potekala sočasno na več lokacijah, v več državah, je sodelovalo 38 protiterorističnih enot, ki so urile postopke skupnega delovanja in odzivov na potencialne teroristične grožnje. S finančno podporo Europola so bile izvedene štiri obsežne vaje, pri katerih je bil uporabljen celoten spekter možnosti usposabljanja.

Vseh 38 posebnih intervencijskih enot je lahko evropski javnosti tako pokazalo svoje zmogljivosti v boju proti terorizmu ter hudemu in organiziranemu kriminalu.

Pripadniki slovenske specialne enote so sodelovali pri vaji na Slovaškem, kjer so skupaj s pripadniki EKO Cobra (Avstrija), Lynx (Slovaška), TEK (Madžarska), Urna (Češka), SEK BW (Nemčija) in ATJ Lučko (Hrvaška) urili skupne postopke reševanja talske situacije z uporabo različnih tehnik delovanja in različne specialne opreme.

Kompleksna vaja je bila sestavljena iz več operativnih scenarijev, ki so jih policisti reševali s skupnim načrtovanjem in kasnejšo realizacijo (reševanjem zajetih talcev in prijetjem storilcev). Kot že velikokrat smo lahko tudi v tokratni vaji videli visoko profesionalnost in pripravljenost pripadnikov Specialne enote, ki so naloge opravili na zavidljivem nivoju in povsem primerljivo s pripadniki ostalih enot.

Na drugih lokacijah so potekale podobne vaje s kompleksnimi scenariji in uporabo razpoložljive opreme specialnih enot.

Več v videoposnetku spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.