22:20, ned, 28. Jul

VIDEO: Posnetki vandalov, ki so se v Velenju spravili nad kolesa v sistemu Bicy. Ali koga prepoznate?





Neznanci so se v Velenju spravili na kolesa v sistemu Bicy. Že prvi dan sezone so poskušali odtrgati kolesa iz sistema, nekaterim je to tudi uspelo. Varnostne kamere so vsa dejanja posnele, proti storilcem pa so podali kazenske ovadbe na Policijsko postajo Velenje, so danes sporočili z velenjske občine, kjer obsojajo vandalizem.

Vandale so posneli

Na občini prosijo vse, ki bi na posnetkih varnostnih kamer prepoznali vandale, da pokličejo Policijsko postajo Velenje na 03 89 86 100 ali na anonimno številko 080 1200. Prav tako naj o vsakršnem dejanju vandalizma občani obvestijo policijo ali redarsko službo Skupne občinske uprave Savinjsko-šaleške regije na telefonsko številko 03 89 61 748.  Navedli so tudi, da vsak primer vandalizma prijavijo policiji, proti storilcem takšnih dejanj pa se intenzivno borijo s pomočjo mestnega redarstva, varnostne službe in policije. Proti vsem storilcem kaznivih dejanj bodo dosledno podajali kazenske ovadbe in uveljavljali odškodninsko pravne zahtevke, če so storilci mladoletni, pa proti njihovim staršem.

Zaradi lanskega vandalizma so letos na postaje Bicy postavili kamere

Lani so za nastalo škodo zaradi vandalizma pri zavarovalnici uveljavljali za okrog 24.000 evrov škodnih zahtevkov. Letos pa so na vse postaje Bicy namestili kamere. Vandalizem se večinoma pojavlja v Velenju, v Šoštanju takšnih dejanj niso zaznali.

Sistem Bicy vsako leto nadgrajujejo, hkrati pa skrbijo, da je redno vzdrževan. Z vandalizmom na sistemu imajo ogromno dela in stroškov, hkrati pa so oškodovani vsi, ki sistema zaradi vandalizma ne morajo uporabljati vedno, ko to želijo, so še opozorili na velenjski občini.
Vir: STA

Fotografija: Izsek iz posnetka nadzornih kamer. VIR: Youtube, Mestna občina Velenje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.