11:43, sob, 20. Apr

VIDEO: Potencial razvoja turizma v občini Destrnik





V občini Destrnik raziskujejo možnosti razvoja turizma v tej smeri, da bi privabili goste, ki jih zanimajo različna področja.

Kaj že imajo in kje še vidijo potencial, so sogovorniki iz Destrnika povedali v oddaji Na glas. Tako je David Lovrec iz Turistične kmetije Lovrec, na kateri gostijo tudi goste iz tujine, izpostavil, da vidi, da lahko v občini Destrnik razvijajo turizem za goste, ki si želijo zdravega načina preživljanja prostega časa. Gre za rekreacijo, kolesarjenje, pohodništvo. Pri tem pa lahko izkoristijo rekreacijsko pot. Sami so gostili goste iz kar 24 držav, med korono pa predvsem slovenske goste.

Direktorica občinske uprave Vlasta Tetičkovič Toplak pa je poudarila, da želijo čim bolj povezati lokalne ponudnike, pri tem pa urediti primerno infrastrukturo, da se bo turizem razvijal v pravo smer.

Turizem je vse bolj povezan z vinogradništvom, tudi predstavitvijo občinskega vinograda, v katerem so zasajene potomke od potomke Stare trte, viničarijo, ob kateri raste prava potomka Stare trte. Župan občine Destrnik Franc Pukšič je izpostavil, da imajo tri občine skupnega kletarja, ki skrbi za vino, ki ga sicer ni veliko in je protokolarno. A ve, da bodo tudi v občinskem vinogradu imeli čez nekaj let še več grozdja in posledično več litrov vina.

Nekaj časa pa v Destrniku deluje tudi turistično informacijski center, ki vse bolj povezuje, ali pa se trudi za to, različna društva. Direktorica je povedala, da TIC deluje od konca prejšnjega leta z namenom, da bodo ponudniki imeli med sabo povezavo in vzpostavljen stik.

Kaj vse pa lahko ponudijo, pa v prispevku. Med drugim tudi park prostoživečih živali, nekaj naravnih znamenitosti ter nekaj zgodovinskih in kulturnih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.