18:36, tor, 23. Apr

VIDEO: Predsednik Pahor v Mariboru pred Domom Danice Vogrinec





Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se danes  mudi v Mariboru.

Predsednik Borut Pahor na obisku v Mariboru

Dopoldan se je že sestal s štabom Civilne zaščite za Vzhodno štajersko regijo, so ga sprejeli župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnica Civilne zaščite za Vzhodno štajersko Ivana Grilanc. Seznanil se je z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite v Vzhodno štajerski regiji ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji.

Pahor podelil jabolko navdiha varovanki Doma Danice Vogrinec Maribor

Ustavil se je tudi na obisku v Domu Danice Vogrinec, kjer je direktorju doma Marku Slaviču predal jabolko navdiha za varovanko doma gospo Matildo Vernik, ki se kot “herojka korone” ni mogla udeležiti vročitve priznanja pretekli teden v Vili Podrožnik. Predsednik Pahor se bo srečal tudi z gospo Ani Belina, ki mu vsako leto pokloni album, ki ga oblikuje iz časopisnih prispevkov.

Predsednikov govor pred Domom Danice Vogrinec

Pahor je povedal, da je bil dopoldan s Štabom Civilne zaščite za Vzhodno štajersko regijo, kjer so ga opozorili tudi na vse večjo nestrpnost. Zato kot predsednik Republike Slovenije poziva ljudi k temu, da bi bili med seboj bolj strpni. Meni, da smo v zaključni fazi epidemije, in prosi, da bi bili strpni, spoštljivi in da se kolikor toliko držimo preventivnih ukrepov, ob tem pa da vsi ohranimo solidarnost. Ob tem upa, da bi lahko bili tudi humani in da bomo vsi skupaj zmagali v boju proti epidemiji.

Predsednik o novem lockdownu

Pahor je povedal, da so ga strokovnjaki prepričali, da je lockdown nujen in potreben. Sam zaupa strokovnjakom. In ponovno poziva k strpnosti. Glede na to, da je jutri napovedal protest, je dodal, da ima sam v tistem času druge obveznosti in da protestnikov ne more sprejeti.

Pahor obiskal tudi Prvo gimnazijo Maribor

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni je predsednik republike obiskal tudi Prvo gimnazijo Maribor, kjer je imel z dijaki zaključnega letnika pogovor o maturi in šolanju od doma. Oglasil se je tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer se bo z vodstvom kliničnega centra in Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pogovarjal o izzivih, s katerimi se soočajo v epidemiji.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.