10:28, čet, 28. Mar

VIDEO: Premier Golob o naravnih zdravilih proti covidu, Fafangel pa s priporočili na prvem mestu pošilja starejše nad 60 na cepljenje proti covidu





Premier Robert Golob je na 24ur zvečer na POP TV voditelju Urošu Slaku povedal, da imamo dve naravni zdravili proti covidu-19, na to pa se je odzval med drugimi Mario Fafangel, novi vodja posvetovalne skupine pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) in naštel več močnih priporočil, na prvem mestu je cepljenje starejših od 60 let.

Predsednik vlade je dejal voditelju Urošu Slaku: “Dve naravni zdravili imamo proti covidu-19: in to je vitamin D, sonce, in morska slana voda.” Nato pa poudaril: “Odlično je, da je val sedaj, ker lahko gremo vsi na morje in se tam pozdravimo. Se ne hecam!” To je, prosim lepo, čista resnica.”

Uporabniki družbenih omrežij so se kaj hitro odzvali. Med drugimi tudi novi vodja posvetovalne skupine pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel, ki je na Twitterju naštel nekaj priporočil.

Odziv je moje močno epi stalisce glede na situacijo: Cepljene (vsi starejši od 60), testiranje ob simptomih, bolni pa naj ostanejo doma; raba mask v natrpanih, zaprtih prostorih ter v zdravstvu in DSO; higiena; prezračevanje/aktivnost na odprtem; zdravljenje bolezni; solidarnost in skrb za skupnost.

V vso razpravo pa se je vključil še Urad vlade za komuniciranje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.