14:05, sob, 20. Apr

VIDEO: Protestom v Sloveniji ni videti konca: “konec covid-19” laži





V središču Ljubljane so se popoldne zbrali člani različnih iniciativ, ki nasprotujejo nekaterim odločitvam vlade o protikoronskih ukrepih in jo pozivajo, naj razmisli o smiselnosti ukrepov. Dan pred 11-dnevno ustavitvijo javnega življenja so opozorili na po njihovem mnenju nelogične, neracionalne in včasih celo bizarno nesmiselne ukrepe.

Današnji protest so napovedali v civilnih iniciativah Delavcev v vzgoji in izobraževanju, Otrok ne damo, Starši za ustavno presojo obveznega nošenja mask za otroke, Maske dol, Združeni gostinci, Gibanje Triglav, Odprimo Slovenijo, iniciativi za nadzor nad delom uradnih oseb, Odboru za človekove svoboščine in Sindikatu taksistov Slovenije.

V središču prestolnice, pred predsedniško palačo se je zbralo po prvih ocenah 200 do 300 ljudi, ki so se z zapisi na transparentih med drugim zavzeli za svobodno Slovenijo in konec prisile ter za osvoboditev norije in za “konec covid-19” laži.

Kot so pojasnili že v napovedi protesta, želijo politiki sporočiti, da jim je dovolj kršenja temeljnih človekovih pravic, laži, manipulacij, izčrpavanja ljudi, uničevanja mladih, uničevanja gospodarstva in številnih življenj. “Zaprti smo leto dni in počakati moramo ‘samo še 12 dni’, da bo boljše?” so vprašali v zapisu. Po njihovem mnenju je to “pravljica z vedno enakim koncem ali začetkom”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.