05:40, čet, 25. Apr

VIDEO: Ptuj kmalu v znamenju tradicionalnih Rimskih iger





Na Ptuj bo konec drugega tedna v znamenju XIV Rimskih iger.  Rimski kamp bo ponovno zaživel v tradicionalnem duhu rimskih iger.

Z Rimskimi igrami, ki jih pripravlja domače društvo za rimsko zgodovino in kulturo Poetovio LXIX, obujajo spomine na čase pred 2000 leti, ko je bil Ptuj oziroma Poetovio mogočno mesto. Najprej je bil ključna vojaška postojanka, pozneje pa pomembno trgovsko in obrtno mesto z več kot 40.000 prebivalci.

Po besedah predsednika društva Poetovio LXIX Andreja Klasinca se je prireditev dobro prijela. Izpostavil je, da je prav v teh časih, ko se morajo držatiu ukrepov zaradi koronavirusa, še toliko bolj pomembno, da ohranijo prireditev in tradicijo, ki letos šteje 14. let.

Tudi letos bo osrednji dogodek potekal v soboto, 21. avgusta, ko bodo mestne ulice zavzeli Rimljani, a tokrat ne v povorki, temveč se bodo v dopoldanskem času sprehodili po ulicah in nagovorili obiskovalce. Županja Ptuja Nuška Gajšek je ob tem tudi pozvala vse udeležence, da se morda tudi sami oblečejo v rimljansko opravo in tako še toliko bolj začutijo pridih dogodka.

Več v videu novinarske konference:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.