15:04, pet, 29. Mar

VIDEO: Razprava o vključevanju skupnosti v zeleni prehod v Občini Hoče-Slivnica





Zavod PIP je v občini Hoče-Slivnica organiziral razpravo o vključevanju skupnosti v zeleni prehod. Dogodek je izhajal iz predpostavke, da bodo prizadevanja lokalnih skupnosti v Sloveniji in EU pomembno vplivala na uspešnost doseganja podnebnih ciljev.

Lokalne skupnosti zagotovo vplivajo na uspešnost doseganja podnebnih ciljev. V Občini Hoče-Slivnica se je odvila razprava o tej tematiki in dotaknili so se tudi vprašanja, kako zagotoviti pravičen zeleni prehod. O tem je spregovoril tudi direktor Zavoda PIP in vodja Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Podravja Bojan Golčar.

Ljudje premorejo različna znanja, ki so dragocen vir informacij in predlogov. Pomembna naloga občin pa je zagotovo to, da ljudi ozaveščajo. Podžupanja občine Hoče-Slivnica Andreja Kavaš je predstavila, kako k ciljem prispevajo v občini.

V razpravi so sodelovali tudi obiskovalci, ki so poudarili, da je pomembno, da z zelenim prehodom začnemo vsak pri sebi, v svojem gospodinjstvu. Nujno je tudi, da so vključeni mladi, saj bodo oni tisti, ki bodo živeli z odločitvami, ki se sprejemajo danes.

Mladi pogosto menijo, da niso slišani. O tem je spregovorila tudi predstavnica gibanja Mladi za podnebno pravičnost Ana Florjančič.

Več v prispevku.

Razprava je bila del serije dogodkov, ki so jih v Zavodu PIP poimenovali  »Evropski pikniki« in jih izvajajo v okviru projekta Evropa na našem pragu.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.