22:32, pon, 29. Jul

VIDEO: Ruška županja padla že na prvem izpitu





Na 2. redni seji občinskega sveta Občine Ruše bi morali danes svetniki obravnavati odlok o proračunu Občine Ruše za leto 2019, vendar je županja to točko iz dnevnega reda samoiniciativno odstranila.

Sicer je županja Občine Ruše Urška Repolusk poudarila, da je december predstavljal predvsem protokolarno delo in spoznavanje, zdaj pa se bo začelo resno delo.

Mi pa se, upravičeno sprašujemo, kaj županja razume pod resno delo, če že na prvi delovni seji oziroma 2. redni seji občinskega sveta Občine Ruše, umika svoj predlog odloka o proračunu Občine Ruše za leto 2019.
Kot smo že poročali je po mnenju strokovnjakov proračun s strani predlagateljice, županje Urške Repolusk, slabo pripravljen. V oči še najbolj bode dejstvo, da proračun za leto 2019 ni več naklonjen malemu gospodarstvu, saj se je v predlogu proračuna postavka za vzpodbujanje malega gospodarstva in podjetništva iz 68.744,25 EUR zmanjšala na zgolj 20.000 EUR. V prejšnjih letih so lahko na podlagi te postavke mala podjetja uspešno črpala sredstva za nadaljni razvoj, na novo nastala podjetja pa sredstva za svoj zagon in nakup opreme.
Vse kaže, da je tudi županja ugotovila, da je odlok o proračunu Občine Ruše za leto 2019 slabo pripravljen in ga prav zaradi tega raje umaknila iz dnevnega reda. Da je proračun slabo pripravljen se strinjajo tudi koalicijski svetniki.

Prav tako se s predlogom županje oziroma odlokom o proračunu Občine Ruše za leto 2019 ne strinjajo opozicijski svetniki.

Nekateri opozicijski svetniki so pravzaprav pričakovali umik 5. točke iz dnevnega 2. redne seje občinskega sveta Občine Ruše, saj so prepričani, da tako pomembnega akta brez predhodnega posveta in vključevanja vseh strank, tako koalicijskih kot opozicijskih, ni mogoče sprejeti.

Kljub zategovanju pasu pri vzpodbujanju gospodarstva pa županja ni bila tako dosledna pri postavitvi svoje postavke, ki se je praktično podvojila, če jo primerjamo z bivšim županom Urošem Razpetom in nameri o nakupu avtomobila za 25.000 EUR. Prav tako je uprava pod vodstvom nove županje poskrbela za dve novi zaposlitvi. Ali gre v tem primeru za vračanje političnih uslug, pa bo pokazal čas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.