02:51, pet, 19. Apr

VIDEO: Slavc Kovačič o 50 letih Čudežnih polj, CCR Remember in mladih glasbenikih, za katere piše uspešnice





Legenda slovenske glasbe Slavc Kovačič nam je povedal več o svojem ustvarjanju, mentorstvu malih glasbenikov, njihovih nastopih in tudi o okroglem jubileju Čudežnih polj.

Zaupal nam je, da na odrih prepeva in igra že 57 let, že pred sodelovanjem s Čudežnimi polji ali Čudežniki, je imel bend v Slovenski Bistrici, nato pa je bil v dveh mariborskih rokerskih bendih: Gift in Alarm. Nato pa se je pridružil Čudežnim poljem. Povedal nam je več o nastajanju pravih glasbenih hitov, ki so dolga leta prevladovali na radijskih in televizijskih postajah, ljudje pa so jih znali in jih še vedno znajo na pamet. Skupina, ki ima zdaj 50 let, bo letos proslavila okrogli jubilej. Sicer pa sodeluje še pri CCR Remember, v katerem igrajo in pojejo pesmi benda Creedence Clearwater Revival. CCR Remember je nastala sprva za avstrijski trg, kjer so cover skupine popularne, pravi Slavc Kovačič.

Zadnja leta pa ga mnogi poznajo kot avtorja številnih uspešnih pesmi, ki jih pojejo otroci. Že pred leti je postal tudi mentor mladim pevcem in pevkam, sprva kot DJ Spidi, nato pa naprej še preko svojega dela, kar nam je povedal tudi sam. Vrsto let je sodeloval tudi z BK TV, za katero je snemal oddaje, v katerih je predstavljal prav te nadarjene otroke.

V pogovoru nam je zaupal tudi, katere glasbene festivale obiskuje s svojimi varovanci in tudi, kje v Sloveniji bodo v kratkem nastopili.

Več pa v posnetku pogovora z legendo slovenske glasbe Slavcem Kovačičem:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.