22:40, čet, 25. Apr

VIDEO: Slovenska fitnes iniciativa proti zaprtju fitnes centrov





“V epidemiološki službi nismo obravnavali izbruhov v fitnes centrih,” so odgovorili na NIJZ na poziv Slovenske fitnes iniciative, da jim razkrijejo podatke o tem, koliko oseb se je v Sloveniji dejansko okužilo pri rekreaciji v fitnesih in športno–rekreativnih dvoranah. Iz Slovenske fitnes iniciative še izpostavljajo, da podatki iz tujine kažejo prav to – da fitnesi in športno–rekreativne dvorane niso žarišča okužb, da pa v naši državi tega podatka niso zasledili.

Slika je simbolična. Vir: Bodifit

“Kljub temu vladni predstavnik gospod Jelko Kacin vztrajno zatrjuje, da so športno – rekreativni objekti in fitnesi rizična območja. Slovenska fitnes iniciativa je pred enim tednom zagnala peticijo proti omejevanju vadbe in zapiranju športno – rekreativnih dvoran in fitnesov, ki je do danes zbrala skoraj 15 000 podpisov. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije gospod Bogdan Gabrovec je na predsednika vlade Janeza Janšo naslovil poziv, v katerem opozarja na pomen redne športne aktivnosti. Kljub mnenju stroke so se odločevalci odločili, da bodo športno – rekreativne dejavnosti prepovedali oziroma drastično omejili,” so še zapisali v sporočilu za javnost, ki so ga uredništva medijev dobila pred dnevi. “Fitnesi in ponudniki športno – rekreativnih dejavnosti smo čakali na informacije o tem, kakšne odloke bo vlada sprejela in ko smo jih končno dočakali so bile podane informacije na tak način, da je prišlo v sektorju do popolne zmede. Omejitev na 20 kvadratov, zapiranje centrov, za katera območja veljajo omejitve in od kdaj – zgodil se je popoln kolaps pri razlagi odlokov, kriva pa je zmedena komunikacija vlade,” pravi Marko Geršak, pobudnik Slovenske fitnes iniciative.

Prav pobudnika Slovenske fitnes iniciative Marka Geršak smo povabili pred kamero, da naši ekipi pove svoje poglede na trenutno stanje. Več v videoprispevku:

Izvedeli smo, da so prav danes predstavniki sekcije za fitnes, rekreacijo in regeneracijo pri GZS državnemu zboru predali peticijo z zbranimi 15.000 podpisi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.