12:01, pet, 29. Mar

VIDEO: Spektakularen začetek 15. Rimskih iger





Včeraj zvečer so se na Ptuju začele 15. Rimske igre. Začetek je bil spektakularen in obljubljajo, da bo tako vse do nedelje. V spodnjem prispevku si oglejte, kako je bilo na otvoritvi.

Dogajanje se začelo z včerajšnjo posvetitvijo prostora in večerno zabavo v Rimskem kampu Poetovio. Danes tam poteka otroški tabor z ustvarjalnimi delavnicami in večerni spektakel v lani pridobljenem rimskem gledališču.

Osrednji dogodek bo v soboto, ko bo dopoldne povorka po ulicah Ptuja z vsemi udeleženci Rimskih iger. Sodelovale bodo skupine iz tujine, med drugim s prikazom gladiatorskih bojev, obiskovalci pa bodo imeli možnost fotografiranja z “Rimljani” pred Orfejevim spomenikom.

Obeta se zanimivo dogajanje

Opoldne bo na Panorami spektakel z dirko konjskih vpreg, nato pa se bo dogajanje znova preselilo v Rimski tabor Poetovio, kjer bosta med drugim predstavitev rimskih obrti in rimska večerja.

Nedelja je družinski dan z rimskimi igrami, kjer se bodo obiskovalci lahko zabavali na rimski način do 17. ure, ko bo slovesni zaključek letošnjih Rimskih iger s posvetitvijo glavnega stebra za prihodnje, 16. Rimske igre.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.