06:26, ned, 7. Jul

VIDEO: Število okužb v nebo, a število smrti k sreči temu vzponu ne sledi





Na današnji konferenci o trenutnem stanovanju sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar in namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni NIJZ Nuška Čakš Jager.

Čakš Jagrova je dejala: “Hitro širjenje omikrona je tisto, ki prevladuje in izpodriva delto. Glede na oceno resnosti omikrona veste, da smo se do pred kratkim pogovarjali o številnih nejasnostih. Nekatere se počasi razmeglijo in več znanja je glede na hud potek bolezni in zmanjšano tveganje za hospitalizacijo. Še vedno pa ni jasno, kakšen bo učinek tako množičnega zbolevanja.”

V Sloveniji je sicer bilo včeraj več kot 8.000 pozitivnih oseb, število je precej višje kot povprečje Evrope. Število smrti k sreči temu vzponu ne sledi. V bolnišnicah zdravijo 636 covidnih bolnikov, 135 na intenzivni negi, umrlo 14 covidnih bolnikov.

In kakšno je stanje v šolah? “Močno se je povečalo število pozitivnih, sistem spremljanja in celoten sistem nadzora izjemno dobro uveljavljen, zato se vse hitro beleži in obvlada nadaljnje širjenje.” 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.