13:01, pet, 2. Jun

VIDEO: Univerza pripravila sprejem za Erasmus študente

V letnem semestru študijskega leta 2018/2019 bo na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 257 Erasmus študentov iz 35 različnih držav. Največ študentov prihaja iz Turčije, Češke republike, Francije, Poljske, Portugalske, Španije in Grčije.

Največ jih bo obiskovalo Ekonomsko-poslovno fakulteto, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Fakulteto za strojništvo, Filozofsko fakulteto, Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter Medicinsko fakulteto. Da se bodo v mestu bolje počutili in dobili vse potrebne informacije, kar se tiče izbrane fakultete in študentskega življenja v mestu je Univerza v Mariboru zanje pripravila informativni sestanek.

Tuji študentje so bili nad takšno dobrodošlico navdušeni. Prijaznost, odkritosrčnost Mariborčanko in Mariborčanov ter kvalitetni študijski programi so pravzaprav razlogi, zakaj se je večina tujih študentov odločila za študij pri nas. Večina je pravzaprav na prvo mesto postavila prav kvaliteto študija in način obravnave določenih študijskih smeri tudi v praksi, takoj na drugem mestu pa je sledila prijaznost ljudi in dobro počutje v mestu pod Pohorje, ki ponuja široko paleto naravnih bogastev, kar je danes vrednota. Sicer bo pa za še več dobrega počutja tujih študentov v Mariboru poskrbela tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav