15:20, ned, 1. Sep

VIDEO: V Dupleku podpis pogodbe za obnovo vzgojno-izobraževalnih objektov





Občina Duplek in Hajdina sta z družbo Plistor sklenili javno-zasebno partnerstvo za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva za energetsko prenovo objektov OŠ Duplek, OŠ Duplek podružnica Žitečka vas, OŠ Korena, OŠ Hajdina in Vrtec Hajdina.

Na Občini Duplek je potekal podpis pogodbe za energetsko prenovo javnih objektov v lokalni skupnosti v Dupleku in Hajdini. Pomembno jim je dejstvo, da po časovnici bodo šole in vrtec že septembra, ko se začenja novo šolsko leto, končani.

Uspešno so pridobili javna sredstva iz kohezijskega sklada in Republike Slovenije, projekt je sicer vreden 1.799.492,60 evrov. Predvidena struktura financiranja upravičenih in neupravičenih stroškov investicijskega projekta v višini 1.799.492,60 EUR je sledeča: 4,68% lastni proračunski viri Občine Duplek in Hajdina, 47,82% javni viri EU in RS (Ministrstvo za infrastrukturo RS: Nepovratna sredstva Kohezijskega sklada EU in proračuna RS) in 47,50% zasebni partner.

Projekt bo izveden v skladu z določili programa Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 – 2020, Ministrstva za infrastrukturo ter vključuje kohezijska sredstva iz finančne perspektive 2014-2020.

Jernej Lah iz družbe Plistor d.o.o. pa je pojasnil, da se s takšnim načinom izvedbe energetske sanacije obetajo kar dvojni prihranki.

Z izvedbo nameravane investicije bo zagotovljeno višje bivalno in delovno ugodje za vse uporabnike objektov, povečanje energetske učinkovitosti objektov, uvedba obnovljivih virov energije v objekte, vsi navedeni ukrepi pa bodo zagotovili nižjo rabo energije glede na obstoječe stanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.