18:59, čet, 25. Apr

VIDEO: V Hiši kmetij združeni ponudniki lokalnih kmetij ponujajo svoje pridelke





Jeseni 2021 je šest ponudnikom z lokalnih kmetij, ki so prej ponujali svoje pridelke in izdelke na Trgu svobode v Mariboru, preselilo svojo ponudbo pod skupnos streho v prostore na Partizanski cesti.

Tam so si uredili stojnice pod streho v urejenem prostoru v Hiši kmetij. Obiskali smo jih in ugotavljali, kako je njihova dejavnost zaživela in kako so občani, njihove stranke zadovoljne. V nekaj mesecih delovanja Hiše kmetij se je izkazalo, da so se ponudniki dobro odločili. Zdaj so v zavetju prostora in ne več na prostem, urejeno imajo vso infrastrukturo. Še vedno ponujajo svoje pridelke in izdelke. Tudi pozimi skrbijo za lokalno pridelavo zelenjave, tako da se res lahko zgodi, da je en dan zelenjava še na vrtu, naslednje jutro pa na stojnici Hiše kmetij. Sadje imajo nekateri v domačih hladilnicah, tako da ga na koncu ravno tako lahko stranke dobijo na stojnicah skupnega poslovnega prostora.

Povedali so nam še, da jih je našlo veliko strank, ki so prej redno ali občasno hodile na tržnico na Trg svobode, prav tako pa so dobili tudi nekaj novih strank. Od strank, ki smo jih pri našem obisku Hiše kmetij vprašali, kako so zadovoljne, smo dobili dober odziv.

Več v videoprispevku:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.