11:18, čet, 25. Apr

VIDEO: “V Hočah se je zgodil okoljski kriminal”





Okoljski minister Andrej Vizjak je ekološko katastrofo z nelegalno odloženim blatom v Hočah označil za okoljski kriminal in zavržno dejanje. Kot je dejal ob robu današnjega odprtja investicije v Palomi, pričakuje, da bodo pristojni organ, ki so že na terenu in raziskujejo zadevo, čim prej izsledili krivca, ki bo odgovarjal za nastale razmere.

“Tudi sam pozivam ljudi, da ko vidijo ali slutijo, da se kaj podobnega dogaja tudi v njihovem okolju, saj očitno nekateri brezobzirno iščejo bližnjice, kako se znebiti komunalnega blata, da to čim hitreje javijo okoljski inšpekciji. Ta se je na dogodek takoj odzvala in ukrepala v skladu s pooblastili,” je dejal Vizjak. Minister verjame, da bodo odgovorne kmalu izsledili, hkrati pa bodo pristojne službe ukrepale v skladu z načrti in tako, da ne bo ogroženo zdravje in življenje ljudi.

Potrebna bo dolgotrajna sanacija

Ker gre v takem primeru za zahtevno sanacijo, Vizjak pravi, da bo treba občini Hoče-Slivnica pomagati in čim prej sanirati ter preprečiti nadaljnje škodljive učinke tega nerazumljivega dejanja. Ob tem je povedal, da so enako ravnali tudi v podobnem primeru, do katerega je pred časom prišlo v Dramljah, sicer pa na ministrstvu veliko truda vlagajo v iskanje sistemskih rešitev, kam s komunalnim blatom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.