07:31, pet, 19. Apr

VIDEO: V Hočah so slavnostno podelili občinska priznanja in nagrade





Občina Hoče-Slivnica letos obeležuje 22. občinski praznik. Z željo, da se praznično vzdušje čuti med občankami in občani, kljub temu, da je letošnje leto zaznamovano s koronavirusom, so slavnostno občinsko proslavo izpeljali v manjšem obsegu in v skladu z navodili in priporočili NIJZ ter na ogled v živo preko spleta.

Minuli četrtek so v Občini Hoče-Slivnica podelili nagrade in priznanja najbolj zaslužnim v kraju. Nagrajencev je bilo kar nekaj, med drugim so napovedali, da bo Boštjan Horvat dobil tudi nacionalno priznanje, za delo med epidemijo covid-19.

Bronasti grb je župan s pomočjo predsednika komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Jožeta Merkuša podelil Župniji Slivnice pri Mariboru.

Srebrni grb je šel v roke Jeep klubu Pohorje, nagrado je prevzel Konrad Vrhovšek.

Grb najbolj žlahtne barve pa bo krasil prostore združenja rezbarjev modelarjev lesa Slovenije

Varnostna navodila so upoštevali tudi na odru, saj so zagotovili da podeljevalci in nagrajenci stojijo dovolj narazen. S tem so upoštevali navodila za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Župana pa veseli, da imajo v občini toliko vestnih posameznikov.

Prejemniki zlatega kostanja so: Tomislav in Rozalija Habjanič, Hermina Krajnc in Anita Brlič. Priznanja župana so dobili: Slavko Škorc, Boštjan Horvat in Tone Partljič. Priznanja občine so šla v roke: Jožetu Žuraju, Prostovoljkam projekta Starejši za boljšo kakovost življenja, Zvonku Petroviču starejšemu, Mariji Cvetko, Anici Bergauer in Tatjani Demšar. Spomninsko plaketo je dobil Boštjan Frangež, častni občan pa je postal Jože Fras. Bronasti grb: Župnija Slivnica pri Maribor. Srebrni grb: Jeep club Pohorje. Zlati grb: Združenje rezbarjev modelarjev lesa Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.