15:15, čet, 25. Apr

VIDEO: V Kulturnem domu Hoče otvoritev razstave Pavel Ledinek





Včeraj, 21. septembra, se je v Kulturnem domu Hoče otvorila razstava Pavel Ledinek. V poklon njegovemu delu in življenju so spregovorili dr. Alojz Križman, Mitja Čander in družina Ledinek.

Polonca Sernc, hčerka Ledineka, nam je zaupala, kaj je bil njegov moto: “Človek ne sme nikoli obupati. Pot na vrh je sestavljena tudi iz kakšnega padca. Ne se ustrašiti, ne se predati.” Dodala je, da je družina ob tem zelo počaščena.

Dogodka ob razstavi se je udeležil tudi župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak: “Po mojem mnenju sodi v vrh slo inženirstva, kar je dokazano z dolgo zbirko zlatih priznanj za inovativnost. Pomembnost podjetja g. Pavleta kot ustanovitelja kaže tudi to, da po vseh kontinentih dobavlja stroje za obdelavo lesa.” Več v posnetku.

Mitja Čander je spregovoril nekaj besed o življenju Ledineka: “Bil je velik inovator, hkrati pa podjeten človek. Človek, ki je prevzel tveganje v poslovnem in tehnološkem smislu. Vselej znova je nam mlajšim dokazoval, da se s takšni individualno držo da nekaj v življenju narediti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.