23:24, tor, 23. Apr

VIDEO: V Lenartu večja investicija v kolesarske poti





V Občini Lenart so minule dni podpisali pogodbo za nove kolesarske poti. Naredili jih bodo več kilometrov, s tem pa omogočilo bolj trajnostjo potovanje za domačine in prijetno pot za turiste, ki obiščejo te kraje.

Lenarški župan Janez Kramberger je s podjetjema Lipa in Pomgrad, izbranima na razpisu, podpisal dve pogodbi za gradnjo kolesarskih povezav na območju Slovenskih goric. Prvo za traso med Lormanjem in Spodnjo Voličino, drugo pa skupaj z županom Benedikta Milanom Repičem za traso med obema občinama. Vrednost projektov presega 2,8 milijona evrov.

Po obeh pogodbah je predviden začetek gradnje 1. september, zaključek investicije pa načrtujejo v prvi polovici leta 2023. Gre za primer dobre prakse sodelovanje več deležnikov.

Kolesarska povezava bo potekala tudi čez obstoječi cestni premostitveni objekt čez potok Ročico, ki je dotrajan, zato direkcija za infrastrukturo pripravlja projekt za gradnjo novega mostu. Pogodbena vrednost oddanih del skupaj znaša nekaj nad 1,6 milijona evrov, od tega bosta država in evropski sklad zagotovila nekaj manj kot 1,4 milijona evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.