00:15, pet, 27. Jan

VIDEO: V Listi Andreja Fištravca kritični do letošnjega koncepta Festivala Lent

Pri Vodnem stolpu, v neposredni bližini nekdanjega glavnega odra na Dravi Festivala Lent, so trije mestni svetniki Liste nekdanjega župana Andreja Fištravca (LAF), sklicali tiskovno konferenco, kjer so bili precej kritični do letošnje promenade Festivala Lent in prvih šest mesecev vladanja novega mariborskega župana Saše Arsenoviča.

Zdenka Križanič, mestna svetnica LAF je začela nekoliko nostalgično in se spominjala Festivala Lent iz preteklosti, ko so ljudje jemali dopuste, samo zaradi festivala. “Ko si se sprehajal po Lentu, si srečal ljudi, ki jih dolgo nisi videl. Vso moje sorodstvo je v času Festivala Lent do zadnjega kotička napolnilo mojo hišo, ker se na Lent pač mora prit. Danes pa poslušam, da je Mestna občina Maribor razpisala natečaj za ureditev levega in desnega brega Drave, kar se mi zdi super. Se pa ob tem sprašujem, zakaj je bilo potrebno letos, če je razpisan natečaj in se bo urejalo, toliko posegati v izgled festivalske promenade? Potem je to, preprosto in milo rečeno, samo nagajanje. Vse zaradi pogleda na Dravo. Kdo pa se ostale dneve, ko ni festivala, ukvarja z Dravo?”, je na začetku misli in poglede na letošnji festival strnila Križaničeva.

Saša Pelko, prav tako svetnik LAF, je bil precej bolj kritičen do občinskega razpisa za ureditev nabrežja Drave. Več v videu.

Svetniki so bili kritični tudi do ukinitve Glavnega odra na Dravi. Svetnik Miha Recek je namreč izračunal, da se strošek postavitve odra v višini 40.000 evrov, lahko povrne že z enim koncertom, če so zapolnjena vsa mesta za gledalce, ki jih je v preteklosti bilo 2.500. “Če pa strošek postavitve razdelimo na vseh deset dni festivala, potem se o upravičenosti postavitve sploh ne rabimo pogovarjati, saj je jasno, da se splača,” je bil jasen Recek.

Na koncu pa so ocenili še prvih šest mesecev vladavine Saše Arsenoviča in jih ocenili kot obdobje podražitev. “Podražilo se je ravnanje z odpadki, podražili so se vrtci, smo tik pred podražitvijo parkirnine in podaljšanjem časa plačljivega parkiranja,” so zaključili svetniki. Jasno pa je, da je direktor Snage na ceno dviga odpadkov opozarjal že v njihovem mandatu, kar je privedlo do današnjih rdečih številk Snage.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *