22:13, čet, 18. Apr

VIDEO: V Mariboru bo (za)gorel olimpijski ogenj





Prvič v zgodovini olimpijski ogenj prihaja v Maribor. Novo vodstvo Športne zveze Maribor v sodelovanju z MO Maribor ter drugimi institucijami pripravlja spektakularno otvoritveno slovesnost ob uradnem prevzemu naziva Evropsko mesto športa 2018.

Mariborski osnovnošolci naj bi se postavili v “špalir” po središču mesta, znotraj tega pa naj bi iz rok v roke potovala olimpijska bakla. Nosili bi jo svetovno znani mariborski športniki. Med imeni se omenja Ilko Štuhec, a podrobnosti še niso znane. Več v video izjavi Tomaža Barade, novega predsednika Športne zveze Maribor, in Andreja Fištravca, župana MO Maribor.

Ambiciozni načrti
Danes je Tomaža Barado in njegove sodelavce, ki so nedavno prevzeli vodenje Športne zveze, na prvem uradnem obisku sprejel mariborski župan Andrej Fištravec. Govorili so o načrtih in viziji delovanja Zveze, prav tako pa o aktualnih težavah, s katerimi se soočajo mariborski športni klubi in društva. Na vseh straneh si želijo korenitih sprememb. Tako Barada kot Fištravec sta prepričana, da menjava vodstva pomeni nov zagon in to ob pravem času – tik preden bo Maribor prevzel naziv evropskega športnega mesta. Že s samo otvoritveno slovesnostjo želijo Evropo in mednarodno javnost opozoriti na štajersko prestolnico. Sicer pa Športna zveza pripravlja številne že utečene projekte, ki jih želijo nadgraditi, med novimi idejami pa se omenjata mariborski maraton in nacionalni festival športa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.