21:34, čet, 25. Apr

VIDEO: V Miklavžu na Dravskem polju trenja zaradi občinske stavbe, osnovne šole in kanalizacije





V Miklavžu na Dravskem polju nezadovoljni, ker župan Egon Repnik vztraja pri tem, da bodo najprej obnovili občinsko stavbo, šele nato dokončali kanalizacijo za Dravski Dvor. Kdaj se bodo lotili dograditve Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju, pa župan še ne ve točno, čeprav naj bi po besedah predstavnikov Sveta staršev te šole njim že obljubil, da bodo učenci naslednje leto že sedeli v novih učilnicah. A najprej morajo po besedah župana narediti študijo in urediti lastniška razmerja. 

Že pred sejo občinskih svetnikov Občine Miklavž na Dravskem polju je Sonja Marko, nekdanja kandidatka za županjo in članica Sveta staršev na Osnovni šoli Miklavž na Dravskem polju, opozorila, da bi moral župan Egon Repnik drugače razporediti prioritete. Da lahko obnova občinske zgradbe počaka, ne more pa več čakati dograditev osnovne šole, niti dokončanje kanalizacije Dravski Dvor. Izpostavila je, da je župan občanom obljubil dokončanje kanalizacije Dravski Dvor in  “v mesecu maju v okviru seje sveta staršev smo imeli pred samim začetkom seje sklican sestanek na temo varnih šolskih poti v občini Miklavž in to je bila tema, kjer je gospod župan obljubil, vpričo vseh tam navzočih predstavnikov sveta staršev, da bo osnovna šola 1. 9. 2020 imela dograjene tri razrede.”  Dodala je še, da je kasneje župan na seji odbora za finance, “ko je predstavil ta projekt obnove občinske stavbe seveda na vprašanje, kaj se bo za ceno obnove  prestavilo, je bil njegov odgovor, da gradnja kanalizacije Dravski Dvor in da bo gradnja šole šele takrat, ko bodo narejene ustrezne študije, da je gradnja šole potrebna.” Izjava Simone Marko v celoti:

Na sami seji Občinskega sveta Občine Miklavž na Dravskem polju so občinski svetniki glasovali o predlogu Rebalansa I proračuna Občine Miklavž na Dravskem polju za leto 2019 in ga tudi izglasovali. Proti sta bila dva svetnika, eden od njiju je Damir Pekič, ki je poudaril, da je proti, ker nasprotuje projektu obnove občinske zgradbe, ker je prepričan, da bi morale na občini na vrsti druge prioritete. Tako nam je povedal:

Pekič pa je opozoril, da dvomi v županove besede, da bo v letošnjem letu del kanalizacije končan, do konca pa v naslednjem letu, prav tako je tudi izpostavil, da bi morali za šolo že poskrbeti. Tako nam je povedal:

Župan Repnik pa ponavlja svoje besede, da ne gre za različne prioritete, ampak da se drži planov proračuna in projektov, da je na vrsti obnova občinske zgradbe, da je za šolo treba najprej narediti študijo, nato pa rešiti še lastništvo, po novem pa, da bo kanalizacija za Dravski Dvor zgrajena v fazah – po nekaterih ulicah letos, ostalo pa v naslednjem letu. Poglejmo, kaj je rekel po seji občinskega sveta, meni namreč, da za dograditev osnovne šole delajo z osnovno šolo z roko v roki in da je začetek obnove šole po načrtu v letu 2021:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.