15:19, sre, 26. Jun

VIDEO: V Pokrajinskem muzeju Mariboru Pozdrav poletju z vsemi čuti





V Pokrajinskem muzeju Mariboru v okviru programa Pozdrav letnim časom danes vabi na novo estetsko – zvočno – gastronomsko doživetje Pozdrav poletju. Gostje v mariborskem gradu bodo tako lahko na prvi poletni dan pozdravili ta letni čas z vsemi petimi čuti.

Program Pozdrav letnim časom je nastal v lanskem letu z željo prepleta likovne umetnosti ter snovne in nesnovne dediščine. “Nadgrajujejo ga edinstvene digitalizirane vsebine v obliki digitalne mize, ki le z dotikom omogoča sprehod skozi čas, kulinariko in navade na enem mestu,” sporočajo iz muzeja.

Doživetje za obiskovalce

Pomemben del doživetja, ki čaka obiskovalce, je razkrivanje likovnih simbolov mariborskega gradu in globljih sporočil umetnostnih upodobitev. Gostje se bodo v arhitekturne in likovne upodobitve alegorij letnih časov poglobili ob sproščujoči glasbi in strokovni razlagi. Vonj, tip in okus pa bo stopil v ospredje ob spoznavanju kulinarike poletja iz zgodovinskega obdobja 18. stoletja.

Doživetje, ki je plačljiv program s predhodno prijavo, bosta vodili kustodinja etnologinja Nives Cvikl in kustodinja umetnostna zgodovinarka Maja Hren Brvar. Na podoben način so marca priredili Pozdrav pomladi. Ravno o tem je govorila tudi Nives Cvikl v oddaji Report, celoten pogovor z njo si lahko ogledate spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.