15:13, sob, 20. Apr

VIDEO: V Sveti Trojici bodo kmalu zaprli trško jedro in naredili zahodno obvoznico





V Sveti Trojici pospešeno tečejo vsi postopki, da bodo kmalu dobili zahodno obvoznico in zaprli za promet osrednji trg.

Trojiški župan David Klobasa je namreč poudaril, da je treba zavarovati trško jedro in omejiti promet. Zato je že naročil projektantu načrt obvoznice. V naslednjem tednu pa bodo obiskali tudi vse lastnike zemljišč, kjer bo obvoznica tekla.

Projektant že izdeluje projektno nalogo

Opravljeni so že pregledi zemljišč, projektant se je lotil načrtovanja Zahodne obvoznice. Da pa ne bi povzročili preveč vznemirjenja ob tem res velikem projektu občine in župana, pa bodo v naslednjih dneh opravili najprej pogovore še s preostalimi lastniki zemljišč, kjer bo zahodna obvoznica tekla. Župan se namreč zaveda, da se lahko s sprotnimi pogovori vsi morebitni nesporazumi lahko rešijo.

Prometa skozi trg ne bo več, razen za dostavo

Poudaril je, da se projekta lotevajo kot resna občina in da ima ne nazadnje vsaka resna občina poskrbljeno zaščito središč. Sploh zdaj, ko se obnavljajo baročne stopnice in se trg vse bolj spreminja v prizoriščni prostor, kjer so in bodo potekale mnoge prireditve, je treba poskrbeti, da tam ne bo drugega prometa kot pa do stanovalcev, ki tam živijo, in dostave za poslovne, kulturne, verske in gostinske prostore. Vsi ostali se bodo morali voziti po zahodni obvoznici.

Podrobnosti v videoposnetku:

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.