07:10, sob, 20. Apr

VIDEO: V UKC Maribor kadrovske težave, okuženih več kot 10 zaposlenih





V UKC Maribor se soočajo s kadrovskimi težavami, število okuženih narašča iz dneva v dan.

Direktor Vojko Flis je v izjavi za medije dejal, da je stanje zaskrbljujoče. Okužba s covid-19 se je na zaposlene na kliniki za interno medicino prenesla z dveh okuženih oseb, ki so ju zaradi urgentnega stanja, ne zaradi covida-19, prepeljali k njim na zdravljenje iz Doma Danice Vogrinec Maribor.

Okužene so sicer medicinske sestre in fizioterapevt, zdravniki po trenutno razpoložljivih podatkih niso, a testiranja potekajo. “Razmere so precej nepredvidljive in, ko gre za vnos, neobvladljive. Od preklica epidemije ukrepov varovanja nismo sprostili, a glede na to, da narašča število okužb v regiji, je zelo zelo težko preprečiti vnos v ustanovo. Največ težav imamo pri izpadu osebja zdravstvene nege, ker moramo delavce prerazporejati. Narašča število bolnikov s težjimi oblikami covida-19, treba pa je poskrbeti tudi za ostale bolnike,” je pojasnil Flis.

https://www.facebook.com/televizijabktv/videos/667860423861777/

Sicer pa imajo trenutno v UKC Maribor 20 bolnikov, ki se zdravijo zaradi koronavirusa, trije so na intenzivni negi na ventilatorjih. Težava pri vzpostavljanju dodatnih postelj je dejstvo, da je zelo težko zagotovi ustrezno usposobljen kader po besedah Flisa:”Težave imamo z osebjem, ne prostorom.”

Deset postelj za intenzivno nego bolnikov s covid-19

Računajo, da bi v prihajajočih dneh zagotovili deset postelj za intenzivno nego bolnikov s covid-19, nato pa bi se morala v primeru porasta okužb pomagati tudi Splošna bolnišnica v Celju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.