2:55, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: V UKC Maribor nov projekt, ki se osredotoča na bolnike, ki so preživeli raka dojke in raka debelega črevesa in danke

Evropski projekt PERSIST je bil razvit za izboljšanje zdravstvenih izidov, kakovosti življenja in spodbujanja zmanjšanja stresa. Projekt se osredotoča na bolnike, ki so preživeli raka dojke in raka debelega črevesa in danke.

Ti vrsti raka sta bili izbrani zaradi sorazmerno visoke pojavnosti in stopnje preživetja, kar pomeni relativno veliko preživelih prebivalcev, katerih spremljanje je mogoče izboljšati.

Na podlagi obdelave velikih podatkov in uporabe umetne inteligence se v okviru projekta razvija inovativen koncept spremljanja in podpore bolnikom po zdravljenju za rakom s pomočjo pametnih rešitev.

Namen inovacije je doseči izboljšanje kakovosti življenja po zdravljenju za bolnike in izgraditi platformo za podporo zdravnikom pri diagnosticiranju in sprejemanju odločitev v vsakodnevni praksi, ki bo doprinesla k optimizaciji odločanja in izidov zdravljenja.

V UKC Maribor in še treh evropskih bolnišnicah se izvaja pilotni projekt spremljanja bolnikov, ozdravljenih za rakom dojke in debelega črevesa, ki bo validiral učinkovitost oblikovanega inovativnega modela in njegov vpliv na kakovost življenja bolnikov po zdravljenju

Podrobnosti spodaj.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...