2:47, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: Varuh v Mariboru med drugim slišal o neodzivnosti uradnih institucij

|
Peter Svetina

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je ta teden posloval v Mestni občini Maribor ter s sodelavci poskušal pomagati občankam in občanom pri uveljavljanju njihovih pravic. Med drugim je bil seznanjen z domnevno neodzivnostjo uradnih institucij, predvsem centra za socialno delo, ki ne odgovarja na vloge ljudi tudi več kot pol leta.
Zanimanje za obisk varuha je bilo veliko. “Prijavilo se je res veliko število pobudnikov, 21 jih je bilo, zato resno razmišljamo, da bi glede na interes ponovili poslovanje v Mestni občini Maribor,” je v izjavi za medije povedal Svetina. Težave občank in občanov so podobne kot v drugih slovenskih krajih. “Medtem ko smo se pred leti v Mariboru srečevali predvsem s stanovanjsko problematiko, zdaj te skoraj ni zaznati. Imamo en problem deložacije,” je dejal.

Več primerov se je nanašalo na invalidsko problematiko in domnevno neodzivnost centra za socialno delo. “To je rak rana našega sistema, ko se institucije ne čutijo dolžne odgovarjati ljudem,” je povedal varuh. Več pa v spodnjem video prispevku.

Z županom Sašo Arsenovičem sta govorila o načrtovani mednarodni šoli v Mariboru. Varuh to idejo podpira. “Na žalost moram ugotoviti, da tukaj ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ni odigralo vloge, ki bi jo moralo, da bi omogočilo ustanovitev mednarodne šole v Mariboru, ki jo vsekakor potrebuje,” je povedal Svetina.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...