14:23, ned, 15. Sep

VIDEO: Vera Planinc in Zvonko Furman dobitnika plakete Občine Majšperk





Včeraj je v Majšperku potekala osrednja svečanost ob 28. občinskem prazniku. Tudi tokrat so podelili prizjanja in plakete Občine Majšperk. Slednji sta prejela Vera Planinc in Zvonko Furman.

Ob občinskem prazniku Majšperka je potekala slovesna podelitev priznanj in plaket, s katerimi so počastili izjemne dosežke občanov na različnih področjih. Nagrade so prejeli zlati in diamantni maturanti ter posamezniki, ki so s svojim delom prispevali k razvoju kulture, humanitarnih dejavnosti, izobraževanja in športa v občini.

Najslovesnejši trenutek proslave je bila podelitev priznanj in plaket. Župan Sašo Kodrič in podžupan Dragomir Murko sta najprej podelila nagrade za zlate in diamantne maturante. Med nagrajenci so bili Jerneja Pšeničnik, Barbara Kropec, Jure Ferlež, Urban Hajšek in diamantna maturantka Klara Križanec.

Podeljena so bila tudi tri županova priznanja. Jakob Kitak je prejel priznanje za dosežke na tekmovanjih v Rubikovi kocki. Na mednarodnih tekmovanjih je osvojil številne medalje, postavil 15 državnih rekordov in postal državni prvak v več disciplinah. Ana Karneža je prejela priznanje za mednarodne študijske dosežke na področju uprizoritvenih umetnosti. Po študiju na konservatoriju Juilliard je zmagala na prestižnem pevskem tekmovanju Lenya. Njena glasbena pot je že v času študija vključevala sodelovanja v številnih produkcijah, s čimer je postala ena izmed vodilnih umetnic na svojem področju. Drago Klein je bil nagrajen za zasluge na področju ljubiteljske kulture. Že 20 let vodi Tamburaški orkester KUD Majšperk, s katerim je dosegel številne uspehe, vključno z zlatimi plaketami na različnih tekmovanjih. Klein se uveljavlja tudi kot skladatelj in prireditelj za tamburaške skupine.

Občinska priznanja so prejeli Edi Leskovar za zasluge na področju društvenih dejavnosti. Bil je ustanovni član Društva vinogradnikov in sadjarjev Majšperk ter njegov predsednik. Poleg tega je bil aktiven tudi v občinskem svetu in na področju kmetijstva, kjer je sodeloval pri številnih projektih.  Avgust Črepinko je prejel priznanje za prispevek h kulturnemu ustvarjanju. Kot predsednik Umetniškega društva Ustvarjalec in dolgoletni član dramske skupine je sodeloval pri številnih predstavah in kulturnih dogodkih v občini in Jožica Jeza za humanitarne dejavnosti. Že vrsto let je članica in aktivistka Rdečega križa ter Društva upokojencev Ptujska Gora, kjer je med drugim sodelovala pri projektu Starejši za starejše.

Podeljeni sta bili tudi dve plaketi – Vera Planinc je prejela plaketo za zasluge na področju kulture. Sodeluje v več društvih in je avtorica številnih dramskih besedil ter kulturnih dogodkov. Med drugim je bila pobudnica različnih projektov, vključno z bralnimi uricami za otroke in pripravo kulturnih zbornikov.

Zvonko Furman je prejel plaketo za prispevek k razvoju ribištva v občini. Že desetletja aktivno deluje v Ribiški družini Majšperk, kjer je zgradil ribogojnico in ribnik ter pomagal pri razvoju dejavnosti na regionalni ravni.

Sledila je pogostitev in zabava z ansamblom Stil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.