21:26, čet, 25. Apr

VIDEO: Vijoličasti na poti v Turčijo, kjer bodo odigrali kvalifikacijsko tekmo pred praznimi tribunami





Danes se NK Maribor odpravlja na prvo evropsko gostovanje v sezoni 2022/23. Ob 9.30 so z mariborskega letališča poleteli v Turčijo, na nevtralno prizorišče povratnega dvoboja z beloruskimi prvaki.

Kot so povedali v NK Maribor, so na seznamu potnikov: Bergsen, Zalokar, Pridgar, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Šoštarič Karić, Mutavčić, Koderman, Pihler, Antolin, Guerrico, Makoumbou, Repas, Žugelj, Kronaveter, Božić, Brnić, Šturm, Baturina, Sirk, Vipotnik. V primerjavi s premiero v Ljudskem vrtu z eno spremembo Šturm namesto Uskokovića.

Zbrana ekipa NK Maribor čaka na letališču na odhod v Turčijo

“Za spoznavanje z igralno površino na stadionu Sakarya Atatürk bo moštvo opravilo torkov večerni trening, v sredo pa bo šlo zares. Boj za napredovanje pred praznimi tribunami ob neposrednem TV-prenosu na SK1, a tudi ob radijskem na Radiu City. Z začetkom ob 19. uri po našem času (20.00 po turškem),” so zapisali NK Maribor.

Trener Karanović je tik pred odhodom poudaril, dkakšen je recept za uspešno igro pred praznimi tribunami: “Recept je zmaga! Sigurno je, da bo jutri nekdo mroal zmagati. Vseeno mislim, da bomo mi tisti, ki bomo šli v naslednji krog v kvalifikacije” Ob tem je povedal še, da gre za kvalifikacije in da so razdelali vse podrobnosti, vadili so tudi enajstmetrovke. Poudaril je, da ne smejo pozabiti na podrobnosti in da se morajo zavedati, da jih lahko vsaka napaka kaznuje in zato pričakuje, da bo ekipa jutri borbena in agresivna.

Komentiral je še to, da bodo igrali pred praznimi tribunami. Pravi, da s tem fantje ne bi smeli imeti težav, misli, da bodo zaradi tega čutili manj pritiska.

V zadnjem tednu so se na treningih lotili izboljšanja napada, kjer morajo po njegovih besedah biti še bolj konkretni. Tako upa, da bodo fantje v napadu imeli več sreče v zaključnih akcijah. Poudaril je, da morajo doseči gol, če hočejo naprej.

NK Maribor: Čakanje na letalo

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.