07:33, sre, 3. Jul

VIDEO: Vinska reprezentanca Slovenije se odpravlja na evropsko prvenstvo na Portugalsko, takšna so pričakovanja





Pred odhodom na evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu – Vino Euro 2024 Portugalska je nogometaše oz. vinarje čakalo še nekaj medijskih obveznosti. Na današnji novinarski konferenci so Vinsko reprezentanco Slovenije zastopali selektor Robi Fišer, predsednik Danilo Steyer – Steyer vina in kapetan ekipe Nejc Ščurek – Nejc Ščurek, Ščurek wine.

Slovenska vinska nogometna reprezentanca se bo od 22. do 25. maja 2024 udeležila 7. evropskega prvenstva vinarjev v nogometu – VINO EURO 2024. Prvič bo prvenstvo potekalo na Portugalskem, ki jo povezujemo tako z dobrim vinom kot z nogometom.

Tekme osmih reprezentanc (Slovenija, Portugalska, Avstrija, Nemčija, Švica, Madžarska, Italija in Češka) bodo gostili kraji Anadia, Maelhada in Oliveira do Bairro. Vinska reprezentanca Slovenije (VRS) je štirikratni evropski prvak in na najvišja mesta slovenski vinarji ciljajo tudi letos, so na novinarski konferenci pred odhodom na Portugalsko v Hiši Stare trte dejali predsednik VRS Danilo Steyer (Vina Steyer), selektor ekipe Robi Fišer in kapetan moštva Nejc Ščurek (Vina Ščurek).

Po drugem mestu na Češkem leta 2022 želijo Slovenci vrniti evropsko lovoriko v Slovenijo. Žreb, ki je bil na sporedu 31. oktobra 2023 na Portugalskem, je Slovenijo uvrstil v skupino A z reprezentancami Portugalske, Madžarske in Avstrije. V Skupini B so Češka, Nemčija, Švica in Italija. V polfinale napredujeta po dve moštvi iz vsake skupine. Slovenci pa se bodo najprej 22. maja ob 9. uri pomerili z gostitelji prvenstva Portugalci, ob 15. uri sledi dvoboj z Avstrijci, naslednji dan pa še tekma z Madžari. Igralni čas v skupinskem delu je 2 x 35 minut.

Slovenijo bo na igrišču na Portugalskem zastopajo 23 nogometašev vinarjev, celotna delegacija, ki bo na zahod Evrope odpotovala v torek, 21. maja, pa bo štela več kot 50 oseb.

Dogodek VINO EURO je priložnost za promocijo Slovenije kot izjemne vinsko-turistične destinacije, kjer bodo slovenski vinarji imeli možnost za navezovanje novih stikov in izmenjavo izkušenj s stanovskimi kolegi iz vse Evrope. Združenje Vinarjev – Vinska Reprezentanca Slovenije dviguje vinsko kulturo in promovira slovenska vina ter slovenski turizem skozi različne dogodke.

Cilji Vinske reprezentance Slovenije so predstaviti Slovenijo kot turistično destinacijo, predvsem v povezavi z vinom in vinsko kulturo, izboljšati prepoznavnost Slovenije kot dežele odličnih vin, povezovanje med slovenskimi in tujimi vinarji, medsebojno sodelovanje in izmenjava tako na področju prodaje vin kot vinskega turizma ter ozaveščanje o vinski kulturi Slovenije, zgodovini in o zmerni in spoštljivi uporabi vina.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.