01:49, pet, 19. Apr

VIDEO: Vojko Flis potrdil kandidaturo za župana v Mariboru





Nekdanji direktor UKC Maribor, Vojko Klis bo s podporo stranke Gibanje Svoboda kandidiral za župana, so danes sporočili novinarski konferenci.

Mariboru želi vrniti življenjski utrip 

Na predstavitveni novinarski konferenci Vojko Flis povedal: “Rad bi se zahvali gospodu Golobu za zaupanje, to bo težak izziv, ne glede kako gledamo na njega. Živimo v mestu, ki je bilo vedno na prepihu, živimo v mestu, ki je vedno imelo močno industrijo, ki je propadla. Ampak to ni srš te zgodbe. Odšli so nam ljudje, ki so imeli znanje, odšli so nam ljudje, ki bi lahko to mesto potegnili naprej. In seveda, želim si, da bi s skupnimi močmi temu mestu dali takšno energijo, takšnem življenjski utrip, ki si ga takšno mesto na takšnem geostrateškem položaju, ne samo v državi, ampak tudi v Evropi, zasluži.”

Kdo je Vojko Flis? 

Vojko Flis, se je rodil 7. novembra 1955 v Mariboru. Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1979. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pa je pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Skoraj 40 let je bil zaposlen v UKC Maribor

Od leta 1983 je bil zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je deloval kot žilni kirurg. Bil je tudi predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Med leti 2017 in 2021 je opravljal funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Po odhodu iz UKC Maribor je prevzel vodenje Kirurškega sanatorija Rožna dolina, enega največjih zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti v državi, ki je v lasti Diagnostičnega centra Vila Bogatin. Tam je sicer operacije, kot žilni kirurg, izvajal že od leta 2009.

Z UKC Maribor sicer sodeluje še naprej, tako pri evropskih raziskovalnih projektih, kot v pomoč mladim kolegom pri težjih operacijah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.