00:04, pet, 19. Apr

VIDEO: Vuzenica bo dobila nov kulturno-upravni center





V Vuzenici bodo naredili nov kulturno-upravni center, izbrali so tudi izvajalca za državno cesto Vuzenica-Vuhred. Uredili pa bodo tudi Vaško središče na Svetem Primožu, za kar so jih izbrali pri LAS-u. Župan tako upa, da bodo v drugi polovici aprila že lahko začeli z največjimi investicijami.

Obeta se sanacija državne ceste Vuzenica-Vuhred

Med prvimi projekti, ki se jih bodo lotili v Vuzenici, je zagotovo sanacija ceste Vuzenica-Vuhred. 19. marca 2021 je namreč potekel rok za izbiro izvajalca sanacije državne ceste Vuzenica-Vuhred. Med postopkom preverb tega izvajalca na pristojnem ministrstvu pa vuzeniški župan Franjo Golob upa, da bo uvedba del, ki je predvidena v mesecu maju, tudi stekla.

Navezava na dravsko kolesarsko pot

Drugi večji letošnji projekt v Vuzenici je zagotovo navezava na dravsko kolesarsko pot. Na ministrstvu so po besedah vuzeniškega župana že imeli sestanek. Pomanjkljivosti, na katere so jih v ministrstvu opozorili, bodo odpravili.

Izgradnja kulturno-upravnega centra Vuzenica

Izredno pomemben pa je projekt izgradnje kulturno-upravnega centra. Občina se je prijavila s tem projektom na ministrstvo za kulturo za pridobitev sofinanciranja, ki je v maksimalno višini lahko do pol milijona evrov, je dejal Golob. Celotna investicija pa je vredna poldrugi milijon evrov. Zdaj teče rok za prijavo vlog izvajalcev, po izboru pa bi lahko maja že lahko začeli delati. Golob je še izpostavil, da bo gradnja morala biti končana v letošnjem letu.

Več v videoprispevku:

Župan je predstavil tudi druge projekte, ki so jih letos že izvedli ali pa pravkar teče. Med drugim tudi nova parkirna mesta ob šoli in ureditev Vaškega središča na Svetem Primožu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.