09:36, sob, 20. Apr

VIDEO: Za požar v Waldorfskem vrtcu kriva napeljava





Minulo soboto je zagorelo na Valvasorjevi ulici v Mariboru, v prostorih Waldorfskega vrtca Studenček. Ogenj je v celoti uničil notranjost ostrešja in lesen strop. Nestrokovna ocena škode znaša 400 tisoč evrov. Začasno namestitev so za otroke že omogočili v prostorih Waldorfske osnovne šole.

Do požara v Waldorfskem vrtcu Studeček je prišlo v eni od razdelilnih doz zaradi napake na električnem kablu, ki je bila položena po tleh podrstrešja stavbe. Kriminalisti so ob pregledu pogorišča tujo krivdo za požar izključili. Podstrešje je sicer po prvih ocenah verjetno gorelo že nekaj časa preden so sosedi opazili.

Odzvali so se tudi na Mestni občini Maribor. V pisnem sporočilu za medije so sporočili, da župan MO Maribor Saša Arsenovič  takoj po prejemu informacije o požaru v Waldorfskem vrtcu Studenček govoril z vodstvom vrtca, Gasilsko brigado Maribor, Uradom za gospodarstvo MO Maribor ter ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernejem Pikalom. “Včeraj je skupaj s podžupanjo mag. Heleno Kujundžić Lukaček tudi obiskal vrtec. Župan MO Maribor je Inštitutu Sofijin Izvir Maribor, v okviru katerega deluje Waldorfski vrtec Studenček, ponudil začasno nadomestno lokacijo (do začetka novega šolskega leta) v Vrtcu Studenci Maribor, na naslovu Groharjeva ulica 22, Maribor. Za novo šolsko leto bo MO Maribor, v okviru svojih zmožnosti, pomagala najti ustrezno prostorsko rešitev oziroma nadomestno lokacijo za Waldorfski vrtec Studenček,” so sporočili z MO Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.