16:19, pet, 29. Mar

VIDEO: Za začetek v Mariboru ena ambulanta za neopredeljene paciente, kdaj bo zaživela?





V Zdravstvenem domu (ZD) Maribor se na odprtje ambulant za neopredeljene še pripravljajo, vsekakor pa je gotovo to, da bo za začetek zaživela le ena. Zakaj, kdaj in kje pa izveste v prispevku

S prvim dnem leta 2023 v veljavo stopa ukrep interventnega zakona v zdravstvu – ambulante za neopredeljene bolnike oziroma bolnike brez izbranega družinskega zdravnika. Predvidenih je 94 ambulant po Sloveniji. Kako pa bo v Mariboru?

Prostovoljno vključevanje zdravstvenih delavcev

Zdravstveni delavci se bodo v predvidenih 94 ambulant po Sloveniji vključevali prostovoljno, direktor mariborskega zdravstvenega doma pravi, da so preverili pripravljenost za tovrstno delo pri zaposlenih. Zdravstveni delavci se bodo vključevali prostovoljno, direktor mariborskega zdravstvenega doma pravi, da so preverili pripravljenost za tovrstno delo pri zaposlenih.

Ukrep je sicer začasne narave in je namenjen večji dostopnosti do zdravstvene oskrbe na primarni ravni za osebe, ki so v danem trenutku brez izbranega osebnega zdravnika, pa so pred dnevi pojasnili na ministrstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.