09:34, ned, 7. Jul

VIDEO: Zgodba, ob kateri vam bo zastal dih. 6-letna deklica vprašala, ali lahko dojenček umre, če z glavo prileti ob zid





V sklopu dobrodelne akcije Deželak Junak, so na Radiu 1 predstavili ganljive zgodbe otrok.

Vzgojitelj Rok Žerdin, ki na ZPM Moste dela že osem let, zadnje leto kot pedagoški vodja, zaupal izpoved 6-letne deklice.

Spregovoril je o pretresljivi zgodbi deklice stare 6 let, ki je bila v prvih dnevih letovanja odtujena, nato pa je zbrala pogum ter prišla do vzgojitelja s vprašanjem, ob katerem ti zastane dih: ”Ali lahko dojenček umre, če z glavo prileti ob zid?” Deklica je prihajala iz družine, kjer je oče tepel mamo in se je vsak dan bala za svoje življenje.

Rok pove, da moraš v teh primerih trezno odreagirati in velikokrat ne najdeš pravih besed. Takrat ti ostane le objem, da otroka močno objameš in mu daš vedeti, da ni sam ter mu daš občutek varnosti.

“Otroci pridejo na letovanje po lepe spomine, hkrati pa tudi po varnost in ljubezen, ki je doma nimajo. Se pa takšni otroci soočajo tudi z občutkom krivde, ker so teh nekaj dni uživali na morju … v sebi nosijo bolečino in nelagodje, kot da jim ni dovoljeno uživati, kar te toliko bolj prizadene, ko vidiš, kako zelo trpijo,” zapišejo.

Pošljite SMS sporočilo z vsebino POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.