17:40, sre, 24. Apr

VIDEO: Znan je program sobotnega bobnarskega nastopa na Ptuju





Na turnirskem prostoru Ptujskega gradu bo 14. maja zabobnelo, saj bodo nastopili bobnarji z Markom Soršakom Sokijem na čelu in bendom The Rocktors. Obenem pa bo tisti dan na Ptujskem gradu še več aktivnosti.

Edinstven dogodek v edinstvenem ambientu, kakršnega na Ptuju še ni bilo, se bo zgodil v soboto dopoldne. Osnovna ideja koncerta temelji na 30. obletnici bobnanja Marka Soršaka Sokija, bobnarja skupine Elvis Jackson. Lani je podoben dogodek prvič organiziral v Mariboru, letos pa je bobnar Mihael Toš iz ptujske skupine Hudobni Volk zaslužen, da se bo dogodek odvil na Ptuju.
“Dogodek bo združeval glasbeno umetnost in ptujsko kulturno dediščino, saj bo sočasno promoviral največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki se nahaja na Ptujskem gradu,” poudarja.

Koncert bo otvorila ptujska rock zasedba Hudobni Volk, nato pa bo s skupino The Rocktors v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije z gostom Pihalnim
orkestrom Ptuj. Imeli bodo tudi animacije za otroke, ogledali si bodo lahko največjo zbirko starodavnih glasbil in izdelovali tudi zanimive inštrumente. Dogodek bo imel dobrodelno noto. Mateju, ki bo na dogodku skupaj z ostalimi bobnarji zavrtel bobnarske palice, bodo pomagali pridobiti sredstva za nujno potreben kombi za prevoz.

Več o samem projektu in dobrodelni akciji je v oddaji Report na BK TV povedal sam idejni vodja projekta Marko Soršak Soki, kjer je še povedal prvoten časovni načrt dogajanja, ta je zdaj spremenjen. 

Program aktivnosti

– 10.30, 11.15 in 13.30: vodeni ogledi po muzejski zbirki glasbil Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož ob nakupu vstopnice za zbirko glasbil (2 € odrasli, 1 € mladina)

– 10.00 do 14.00: glasbena delavnica za otroke Grajske muzikalnice s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in Bratoma Malek

– predvidoma med 10. in 11. uro: koncert več kot 30 bobnarjev ter skupin The Rocktors in Hudobni Volk; gost Pihalni orkester Ptuj

– ves čas: Spoznavanje bobnov, druženje in fotografiranje z bobnarji

Organizatorja sta Marko Soršak Soki (idejni vodja dogodka) in Mihael Toš v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in Zavodom za turizem Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.