13:17, sob, 23. Sep

VIDEO: Znane podrobnosti smrti 27-letnice, 20-letniku grozi 5 do 15 let zapora

Mariborski policisti so danes na izjavi za medije predstavili podrobnosti tragedije, o kateri smo poročali v soboto.

Policija je bila v soboto okoli 14. uri obveščena, da so v stanovanje v Mariboru napoteni reševalci, kjer naj bi bila poškodovana ženska. Prejeli so tudi klic moškega, da je na kraju z reševalci, in da je tam tudi moški, ki bi naj pred dvema dnevoma umoril sestro njegove partnerice, so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Na kraj so nemudoma napotili policiste, ki so ugotovili, da je 27-letna ženska mrtva ter da je žrtev kaznivega dejanja. Policisti so osumljencu pred večstanovanjsko zgradbo odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

O dogodku so obvestili dežurno okrožno državno tožilko in dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je vodil ogled kraja kaznivega dejanja. Strokovno pomoč pri tem so mu nudili mariborski kriminalisti.

Osumljeni odšel na urgenco

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta se v četrtek pozno zvečer v stanovanju hudo sprla žrtev in osumljenec, pri tem pa naj bi jo osumljeni večkrat močno udaril in nato zadavil. O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru zaupal isti večer svoji materi, ki ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu ter da bo o tem obvestil žrtvine sorodnike.

V petek okoli poldneva je osumljeni zaradi poškodbe roke in noge odšel po zdravniško pomoč na urgenco, kjer je zatrdil, da se je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje in se okoli 16. ure vrnil v stanovanje.

Naslednji dan, okoli 11. ure, ju je klicala mama žrtve, vendar se na njene klice ni odzval. Okoli 13.30 je mamo žrtve poklical nazaj ter ji v pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Mama je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem odšla na kraj, prav tako pa sta obvestila regijski center za obveščanje, ta pa dispečerski center zdravstva.

Pri sodni obdukciji, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik, so ugotovili očitne znake davljenja in hude poškodbe glave. Patolog je ocenil, da je žrtev umrla v noči iz četrtka na petek.

Osumljenega so v ponedeljek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Očita se mu kaznivo dejanje uboja

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Policisti so v osumljenega v preteklosti že obravnavali zaradi zaradi prekrška in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Policisti so zoper njega v decembru 2021 podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini na škodo njegove družine in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na škodo njegove matere.

V avgustu 2022 so ga obravnavali zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, ker je v centru mesta Maribor udaril moškega. Večkrat so ga obravnavali zaradi posesti prepovedane droge konoplje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav