00:15, čet, 25. Apr

VIDEO: Župan pozval k potrpežljivosti zaradi preverjanja pogoja PCT in bil deležen zaradi tega tudi graje





Župan Svete Trojice v Slovenskih goricah David Klobasa je na Facebooku objavil videoposnetek, v katerem je izpostavil, da so ljudje postali nestrpni drug do drugega, predvsem pa do vseh tistih, ki  morajo zdaj po službeni dolžnosti preverjati, ali nekdo izpolnjuje pogoj PCT.

Danes nam je povedal, kako so se ljudje odzvali na to. Medtem, ko je sam pozival k potrpežljivosti, k mirnosti ter temu, da naj ljudje zaupajo stroki, je dobival tudi komentarje, v katerih so avtorji bili nepotrpežljivi, nestrpni, omenjali so Hitlerja in še marsikaj drugega. Nekateri so menili, da je naiven, drugi spet, da so si študenti, ki preverjajo, ali nekdo izpolnjuje pogoj PCT pri vstopu v trgovski center, sami izbrali to delo in da niso “ubogi”. Klobasa nam je povedal, da se čudi, kaj vse je njegov posnetek vzbudil v ljudeh, kaj vse vidijo v tem in da najdejo v njegovih besedah tudi kaj takega, kar sploh ni rekel. Še vedno meni, da ljudje ne bi smeli samo iskati krivca v situaciji, v kateri je cel svet, ampak zaupati stroki. Predvsem pa, da ostanemo ljudje, ki znajo biti strpni in potrpežljivi, tudi takrat, ko nimamo enakega mnenja.

Ponekod v tujini že več mesecev preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT

“Mislim, da prvič v življenju snemam video za Instagram in Facebook. Nerad debatiram oziroma komentiram kakršno koli stanje politično, o cepljenju, čemer koli, ker se mi zdi to stvar vsakega posameznika,” je uvodoma povedal Klobasa.  A zadnji mesec dni je veliko razmišljal, da bi povedal svoj vidik. “Do tega me je pripeljalo v zadnjem momentu to, kar vidim, da se ljudje intenzivno spravljajo na vse uboge študente, ki preverjajo pogoje PCT, kot da so si to oni izmislili. Grozno! In za vsakega tega, ki napada kogar koli – grozno! Sramotno, da si lahko tak! Kaj se vi zavedate, da je to samo služba nekoga, ki si verjetno najmanj želi tam stati in nekoga maltretirati s tem PCT-pogojem. ” je povedal Klobasa in izpostavil, da ni tako samo v Sloveniji, ampak da je epidemija po vsem svetu: “Ta PCT-pogoj ni samo pri nas, idite čez mejo kako malo pogledat,” je dejal in povedal svojo izkušnjo, že pred meseci je namreč moral v Avstriji pokazati, da izpolnjuje pogoj že pri naročilu kave.

“Družba postaja nenormalno nepotrpežljiva”

“Celotno to stanje duha v družbi, kjer konstantno iščemo, samo iščemo, kdo je kriv za to in ono – v politiki se potiska in išče krivca na levi, na desni – generalno pač hočemo najti krivca za situacijo, v kateri smo se znašli. V tem je cel svet in jaz mislim, da se moramo v neki fazi pač sprijazniti in ne jemati stvari tako dramatično,” je poudaril in dodal, da ve, da ga bo kdo zaradi te objave tudi napadel, a tudi, da je zdaj naporno za vse, ki v tem trenutku delajo z ljudmi. “Družba postaja nenormalno nepotrpežljiva, napeta, kar je jasno, ker je stanje napeto,  A čisto vsi ga ustvarjamo! Mislim, da se marsikaj da spremeniti pa narediti drugače. Ampak zagotovo ne na načine, ki se zgodijo v neki burni reakciji in  v afektu reagirati na stvari, predvsem pa obtoževati vsakega, ki je okoli nas, ki ima pet minut časa nas poslušati.”

“Skrajni čas je, da stopimo vsi kak korak nazaj”

Klobasa je prepričan, da je zdaj “skrajni čas, da stopimo vsi kak korak nazaj, tako ljudje kot politika.  Vsi, ki smo na tem. In zaupati stroki”. Izpostavil je: “Sam se odločam za stroko, ne glede na to, ali gre za gradbene projekte v občini ali gre za šolanje ali gre za zdravstvo.” Ob tem je pozval ljudi, naj se ljudje o cepljenju pogovorijo z osebnimi zdravniki. Sicer je ob tem pripomnil, da imajo tudi zdravniki različna mnenja, saj so tudi oni samo ljudje. “Jaz mislim, da je to edina prava pot. Skrajni čas je, da se obračamo na stroko, na ljudi, ki jih zaupamo, ne na Google in na vse teorije zarote.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.