15:05, pet, 29. Mar

Vijoličasti danes v boj za napredovanje v drugi krog kvalifikacij





Nogometaši Maribora bodo danes ob 19. uri proti beloruskemu Šahtarju iz Soligorska odigrali povratni obračun prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu se je obračun končal brez zadetkov, vijoličasti pa so prepričani, da si bodo na povratni tekmi, ki jo bodo odigrali v turški Sakaryi, zagotovili napredovanje.

“Verjamem, da bomo mi tisti, ki bomo nadaljevali tekmovanje v kvalifikacijah za ligo prvakov,” je ob medijskem terminu na mariborskem letališču pred potjo v Turčijo izpostavil trener Mariborčanov Radovan Karanović.

Šestnajstkratni slovenski državni prvaki so izenačen prvi obračun v Ljudskem vrtu končali brez doseženega zadetka. V prvem polčasu je bila nekoliko boljša domača zasedba, v drugem pa je bolje igrala beloruska in dokazala, da gre za spoštovanja vrednega tekmeca, čeprav so imeli Mariborčani lepše priložnosti.

Tokrat bo treba za napredovanje kakšno tudi izkoristiti. V primeru izenačenega izida bodo na vrsti podaljški in morebitne enajstmetrovke.

“Ničesar ne prepuščamo naključju, načrt je razdelan. Vadili smo tudi enajstmetrovke. Moramo biti potrpežljivi, znova z ustrezno disciplino v igri in oddelati tekmo, kot se spodobi. Zavedamo se, da lahko odloči kakšna malenkost, zato potrebujemo tudi pravo mero bojevitosti in agresivnosti, da onemogočimo individualno kakovost nasprotnega moštva,” je še za klubsko spletno stran dejal Karanović.

Šahtar mora tako kot drugi beloruski klubi v evropskih tekmovanjih zaradi odločitve Evropske nogometne zveze domače tekme igrati na nevtralnem terenu. Zato bo tekma v turški Sakaryi, tam pa bo lahko trener Maribora po informacijah spletne strani kluba računal tudi na vezista Antoina Makoumbouja, ki bo po medijskih zapisih kmalu kariero nadaljeval v Italiji.

Zmagovalca obračuna v 2. krogu čaka Šerif Tiraspol, ki je s skupnim izidom 1:0 dobil obračun proti Zrinjskemu.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.