08:49, sob, 14. Sep

Vijoličasti pred (večnim) derbijem





Nogometaše Maribora in Olimpije jutri ob 20.30 na ljubljanskih Stožicah čaka t.i. večni derbi. Ljubljanska zasedba pod vodstvom novega trenerja Luke Elsnerja še ne pozna poraza, mariborski strateg Darko Milanič pa pred pomembno tekmo napoveduje, da hoče biti Maribor v domačem prvenstvu vedno favorit.

NK Maribor Foto: MP Produkcija
NK Maribor
Foto: MP Produkcija

Olimpija, branilka naslova državnega prvaka, sicer v derbi vstopa s prednostjo štirih točk na prvenstveni razpredelnici, a znano je, da je Maribor v minuli sezoni (maja lani) proti Olimpiji v Stožicah zmagal z 2:1.
Radi rečemo, da se veselimo te tekme, da jo komaj čakamo, to je res. To je ena od štirih najpomembnejših tekem v domačem prvenstvu. Srečali se bosta dve zelo močni ekipi. Sami temeljimo na izkušnjah, povezanih z ambicijo in mladostjo moštva,” je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal Darko Milanič. Poudaril je, da jim bo nasproti stal kakovosten nasprotnik, ki jih dobro pozna in, da zato morajo znati izkoristiti trenutke, ko so dobri. A težav ni možno spregledati.

Dare Vršič je v petek na prijateljski tekmi začutil bolečino v stegenski mišici, a jo je že saniral. Že včeraj je z nami treniral, mislim, da bo nared tako za današnji trening in tudi za jutrišnjo tekmo. Na isti tekmi se je poškodoval tudi Blaž Vrhovec, ki te dni ni treniral, danes naj bi se nam spet priključil. Ostali so nared, edini dvom je Vrhovec,” je povedal Milanič in dodal, da “slačilnica je zdrava, sledi našim idejam, dobro sodelujemo, kažemo napredek glede na prejšnjo sezono, s kritikami pa moramo športniki znati živeti.”

nk maribor - olimpija (6)

Vse za zmago
V domačem prvenstvu hočemo biti v vlogi favoritov in se v vsakem trenutku tako tudi obnašamo,” je še povedal Milanič. Ocenjuje, da je moštvo dobro pripravljeno tudi na morebitne slabše razmere na igralni površini, ki je po dveh reprezentančnih akcijah malo utrujena, pričakovati pa je tudi deževno vreme. “Energija v ekipi je prava. Komaj čakamo to tekmo, ki je zelo pomembna, želimo zmagati. To bo težka tekma, Olimpija ima dobro ekipo, naredili bomo vse, da bi zmagali. Derbi v gosteh bo zelo zanimiv, Olimpijo imamo dobro v spominu, ko smo nazadnje zmagali. To želimo ponoviti, za nas bodo tri točke zelo pomembne, da se približamo vodilni ekipi,” pa je pred derbijem napovedal kapetan moštva Marcos Tavares.
Vir: STA

Podaljšali sponzorstvo
Pred jutrišnjim derbijem, so v vijoličnem taboru danes uradno predstavili tudi podaljšanje sodelovanja z Zavarovalnico Maribor, ki se bo od novembra naprej imenovala Sava zavarovalnica, zato so nekoliko spremenjeni klubski logotipi in dresi. Na spletni strani NK Mariboru so zapisali, da gredo “na derbi z izjemnim motivom in navdihom“, saj bodo že jutri imeli premiero dresov. Zavarovalnica Sava tako ostaja generalni pokrovitelj kluba in nadaljuje tradicijo Zavarovalnice Maribor vsaj do zaključka leta 2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.