05:19, pet, 19. Apr

Vikend športa v Mariboru





Tokratni vikend bo center Maribora posvečen športu in rekreaciji. Tako se v prihajajočem premierno pričenja Maribor sport fest, ki letos prinaša dogodke namenjene vsem starostnim skupinam in za vse stopnje pripravljenosti, hkrati pa se odvija v duhu zdrave tekmovalnosti in zabavnega druženja.

festival-mariborskega-sporta-2

Maribor sport fest letos poteka pod organizacijsko taktirko ŠD Maribor sport fest in agencije Factumevent, organizatorji pričakujejo preko 2500 aktivnih udeležencev in najmanj 2 krat toliko obiskovalcev na Grajskem trgu v centru Maribora, kjer je tudi centralno prizorišče. V petek popoldan trase najprej ogrejejo otroci na Otroških tekih zlatega lisjaka. Teki so brezplačni in ne tekmovalne narave, malčkom pa je dovoljena tudi pomoč staršev.

Ob 21.30 pa gre zares, saj bo župan Andrej Fištravec s pokom pištole staral nočni tekaški spektakel. Trasa tega teka je res nekaj posebnega, saj iz centra mesta poteka do Lenta in ob Dravi do Koblarjevega zaliva, Mariborskega otoka in vse do Kamnice. Od tam dalje, do vsem znane Kalvarije in v Mestni park. Tu tekači naredijo še pentljo okrog Treh ribnikov in se po promenadi spustijo v cilj, ki bo na Grajskem trgu. Vendar ni treba, da ste profesionalni tekač, da bi uživali v čarobni nočni perspektivi štajerske prestolnice. Tekaško dogajanje bo letos pospremila glasba. Za pozitivno vzdušje no poskrbela skupina Carpe Diem, ki bo večeru dodala piko na i.

Otroci in starši so preizkušali ali zgolj opazovali različne športne discipline.
Otroci in starši so preizkušali ali zgolj opazovali različne športne discipline.

Dogajanje bo dodatno popestril še žreb bogatih nagrad, v katerem sodelujejo prav vsi udeleženci dogodkov. Sobotno jutro pa pripada kolesarjem – slednji se bodo na premierni Bike festival Maribor popeljali na treh trasah. Kolesarski maraton je namenjen vsem ljubiteljem kolesarjenja, tako družinam kot posameznim rekreativcem in profesionalcem. Tisti bolj hitri in vzdržljivi lahko izberejo Veliki maraton, dolg 85 km, tisti z nekoliko manj kolesarske kilometrine Mali maraton v dolžini 50 km, za družine in najmanj pripravljene pa bo izveden MTB maraton v dolžini 15 km, ki poteka do Drava Centra in nazaj ob Dravi. Ravno tu, se bo odvijalo popoldansko dogajanje namenjeno najmlajšim, saj v Maribor premierno prihaja Mali otroški urbani gladiatorček, namenjen malčkom od 4-14 let, ki bodo premagovali ovire primerne letom in pripravljenosti. Starti bodo od 17.00 ure dalje. Vsi otroci so zmagovalci in diplome z medaljami čakajo prav vse udeležence. Finalni dan, nedelja 18. junij je namenjen gladiatorjem, ki se bodo ponovno podali na tri različno dolge trase v dolžinah 8-15 km.

Nino Cokan, direktor prireditve: »Čaka nas fantastičen vikend, ki nudi za vsakogar nekaj. Gladiatorji že vedo, da obljublja Maribor prvovrstno zabavo, tudi tekači vsako leto uživajo v edinstvenem vzdušju, ki ga nudi center Maribora. Tempo, hitrost in lovorike so drugotnega pomena, bistveno je, da v teku uživamo, kar pa je v sijočem mestnem jedru Maribora in pod zvezdami zagotovljeno. Letos se nam obetajo tudi odlične vremenske razmere, zato bo imel nočni tek spet poseben poletni čar. Sonce bo po napovedih pričakalo tudi ostale rekreativce, zato lepo vabimo tudi njih, da se z nami udeležijo vseh dogodkov.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.