14:55, sre, 24. Apr

Višje položnice za vodo tudi v Rušah





Tako kot v ostalih občinah, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod, se bodo položnice za vodo zvišale tudi v občini Ruše. Občinski svet je na seji v četrtek potrdil nove cene, ki bodo pri povprečni porabi na gospodinjstvo po izračunih občine višje za 90 centov na osebo na mesec.

Mariborski vodovod je kot glavni razlog za povišanje cene te gospodarske javne službe navedel nekajkratno povišanje cen električne energije. “Dvig je tako velik, da se je strošek električne energije v strukturi lastne cene vodooskrbe povišal iz deset na 29 odstotkov. V Mariborskem vodovodu so zato predlagali povišanje cene vodarine, medtem ko bi omrežnina ostala ista,” pojasnjujejo na Občini Ruše.

“Za povprečno porabo v gospodinjstvu povišanje cen vodarine pomeni, da se bo strošek dvignil iz 0,70 evra na kubični meter na 1,01 evra na kubični meter. Pri povprečni porabi na gospodinjstvo to pomeni za 90 centov povišanje mesečnih stroškov,” so dodali v sporočilu za javnost po četrtkovi seji občinskega sveta.

Županja Urška Repolusk je na seji povedala, da v kolikor novih cen ne bi potrdili, bi to pomenilo obremenitev za občinski proračun v višini okoli 90.000 evrov, “kar pomeni pritisk na investicijski potencial naše občine”. Ob tem je obljubila pomoč občine posameznikom, ki ne bodo sami zmogli podražitve.

Sprememba je bila sprejeta z glasovi petih občinskih svetnikov, dva sta bila proti, ostali so se vzdržali.

Občinski svetniki so tudi potrdili sklep o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za letošnje lokalne volitve v občini. Skladno z zakonom o volilni in referendumski kampanji mora namreč lokalna skupnost pred začetkom volilne kampanje določiti višino delnega povračila stroškov organizatorjem volilne kampanje.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.