04:36, ned, 28. Jul

Višje sodišče o usodi domnevnega morilca gostilničarja





Na mariborskem višjem sodišču je danes potekala pritožbena obravnava v zvezi z junija izrečeno 20-letno zaporno kaznijo upokojenega policista Milana Volgemuta, ki ga je ptujsko sodišče obsodilo zaradi umora gostilničarja Franca Klinca. Obramba želi oprostilno sodbo, tožilstvo 25 let zaporne kazni. Sodišče se bo o tem izreklo v naslednjih tednih.

visje sodisce maribor

Devetinpetdesetletnega Klinca so 6. decembra lani našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju. Tožilstvo je krivdo pripisalo Milanu Volgemutu, ki naj bi sredi noči Klinca petkrat ustrelil v različne dele telesa, zaradi česar je na kraju dogodka umrl.

Ob tem naj bi Klincu ukradel 170 evrov, poleg koristoljubja pa naj bi Volgemuta po navedbah tožilstva h kaznivemu dejanju gnala še želja po maščevanju, saj naj bi ga Klinc obtožil tatvine in požiga lovskega doma nekaj mesecev prej.

Na sodbo ptujskega sodišča sta se pritožili obe strani. Višja tožilka Diana Šeruga je za obtoženega namreč terjala vsaj 25 let zapora, njegov zagovornik Matic Klemenčič pa je tudi danes vztrajal, da mora sodišče Volgemuta oprostiti ali vsaj razveljaviti sodbo. Po mnenju obrambe naj bi prišlo do napak v kazenskem postopku, zato je prišlo do napačnih ugotovitev dejanskega stanja.

Volgemut, ki je kljub drugačni prošnji današnjo obravnavo ves čas spremljal vklenjen, je na začetku sojenja aprila zanikal krivdo. Klinca je poznal kot gostilničarja in člana iste lovske družine. Priznal je, da sta se v preteklosti nekajkrat sporekla in celo fizično obračunala, saj naj bi ga Klinc po krivem obtoževal. Usodne noči, ko se je zgodil umor, pa naj bi bil doma v postelji.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.