02:02, sob, 20. Apr

Najbolje plačana prejema dodatek za stalno pripravljenost, višji od minimalne plače





Pred časom smo poročali, kakšne so plače najožjih sodelavcev župana Saše Arsenoviča na Mestni občini Maribor. V času epidemije marca 2020 je plača Jelke Vrečko dosegla v bruto znesku kar 6.198,05 evra. Od tega je slabih 700 evrov dodatka za stalno pripravljenost, ter 600 evrov dodatka za povečan obseg dela. V februarju 2022 je pristala na petem mestu, prejela je 4.180 evrov.

Izplačila plač za mesec februar župana Sašo Arsenoviča po višini plač uvrščajo na četrto mesto, prejel je 4.391.

Najvišjo plačo je prejela Mateja Cekić, vodja urada za finance in pomočnica direktorja mestne uprave in sicer 5.540 evrov. Na drugem mestu je Zorica Zajc Kvas, vodja skupne občine uprave, ki je prejela 5.180 evrov. Tretje mesto je pripadlo Nataši Rodošek, direktorici mestne uprave. Prejela je 4.662, kažejo podatki, ki jih je danes objavil Večer.

Kaj vse zajema plačilna lista najboljše plačane?

Kot na Večeru poročajo v nadaljevanju je dodatek za stalno pripravljenost znašal 1107. To pomeni, da je za za stalno pripravljenost dobila višji znesek, kot je minimalma plača v državi. Dobila je tudi dodatek za povečan obseg dela in sicer v višini 586 evrov. Poleg tega je prejela še položajni dodatek 234 evrov in dodatek za magisterij v višini 33 evrov.

“Do dodatka za stalno pripravljenost na MO Maribor so upravičene osebe, katerih prisotnost in razpoložljivost je nujno potrebna zaradi procesa dela ter narave delovnega mesta, ki ga zasedajo tudi zunaj rednega delovnega časa,” so za Večer pojasnili na občini.

In kdo ga prejema? Jelka Vrečko, Igor Leskovar, Neva Pipan, Jan Voh, Romana Rožman in Urban Dogša. Do februarja so ga prejemali še Nataša Rodošek, Lidija Krebl in Mitja Senekovič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.