10:16, ned, 28. Jul

Vitalij Kličko za Kijev zaradi ruskih napadov uvedel 36-urno policijsko uro





Župan Kijeva Vitalij Kličko je danes zaradi hudih bojev v ukrajinski prestolnici razglasil policijsko uro za dan in pol, ko prebivalci ne bodo smeli zapuščati svojih stanovanj, ampak naj bi si poiskali zatočišče v zakloniščih. Policijska ura bo veljala danes od 20. ure po lokalnem času do četrtka do 7. ure, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kličko je odločitev sporočil preko Telegrama, potem ko so ruski agresorji začeli stopnjevati napade na ukrajinsko prestolnico z okoli 3,5 milijona prebivalci.

“Danes so težki in nevarni trenutki,” je opozoril nekdanji boksarski šampion. “Zato pozivam vse Kijevčane, naj se pripravijo, da bodo ostali doma naslednja dva dneva, ali da bodo v primeru, če se bodo oglasile sirene, odšli v zaklonišča,” je sporočil Kličko.

Prepovedano gibanje po Kijevu

“Gibanje po Kijevu brez posebnih dovoljenj bo prepovedano. Ven bo mogoče iti zgolj, če se bo šlo v zaklonišče,” je še sporočil kijevski župan.

V Kijevu, ki naj bi ga danes obiskali premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša, so sicer podobno policijsko uro razglasili tudi 26. februarja, tretji dan ruske invazije na Ukrajino.

Kijev je vse od začetka vojne eden glavnih ciljev ruskih napadalcev. Mesto je tudi tarča ruskega raketiranja. Danes zjutraj so bili po navedbah ukrajinskih oblasti v različnih predelih mesta zadeti štirje stanovanjski bloki, pri tem pa sta bila ubita najmanj dva človeka, navaja nemška tiskovna agencija dpa.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.