09:50, sre, 24. Apr

Vlada dala zeleno luč za obnovo Doma starejših občanov Tezno





Vlada je na četrtkovi seji v veljavni načrt razvojnih programov do leta 2025 uvrstila obnovo oddelka za demenco in pritličja Doma starejših občanov Tezno. Vrednost investicije je ocenjena na skoraj 2,3 milijona evrov, izvedli pa jo bodo še v letošnjem letu.

Kot so po opisni seji vlade sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, načrt predvideva obnovo 1300 kvadratnih metrov pritlične etaže doma in ureditev treh ločenih stanovanjskih skupnosti. V vsaki od enot načrtujejo tudi ureditev dnevnega prostora, kuhinje, jedilnice in negovalne kopalnice.

Z obnovo prostorov bodo v omenjenem mariborskem domu za starejše ukinili triposteljne sobe in uredili 14 enoposteljnih ter 11 dvoposteljnih sob z lastnimi kopalnicami za 36 stanovalcev. Ob tem bodo še zamenjali okna v vseh sobah.

Z izvedbo investicije bodo izboljšali bivalni standard stanovalcev, zagotovili varnejše bivalno okolje za stanovalce in delovno okolje za zaposlene, uredili pa bodo tudi poti za preprečevanje širjenja morebitnih okužb ter možnost vzpostavitve sive in rdeče cone. Sredstva za investicijo bo zagotovilo ministrstvo, so še zapisali v sporočilu za javnost.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.