20:10, čet, 25. Apr

Vlada določila najvišjo dovoljeno ceno toplote





Vlada je z uredbo določila najvišjo dovoljeno ceno toplote iz daljinskega ogrevanja. Velja za daljinsko ogrevanje, kjer distributer izvaja javno službo.

Dobaviteljev je 59, znižane cene pa jih bo imelo 18, poroča portal Žurnal24.si. Najvišja dovoljena cena je sicer določena pri gospodinjstvih, ki prevzemajo toploto preko individualnega ali pa skupnega odjemnega mesta. Določena pa je tudi obveza distributerjev, da ne smejo povišati cene, če so imeli januarja postavko za variabilni del cene toplote nižjo od 98,70 evra/MWh.

Nad vrednostjo januarske postavke pa ne smejo dvigniti niti tarifne postavke za fiksni del cene toplote, še poroča Žurnal24.

Večinoma bodo cene kljub temu višje, kot so bile lanskega decembra

Primerjava cen, ki so določene kot najvišje, in cen, ki so bile lanskega decembra, kaže, da bo v nekaterih mestih toplota višja. Žurnal24 tako primerja cene v Trbovljah, Jesenicah, Mariboru, Novi Gorici, Hrastniku in na Ravnah na Koroškem.

V Trbovljah naj bi se cena znižala za 47 odstotkov, so zapisali, na Jesenicah pa za slabe tri odstotke. Januarska cena variabilnega dela pa bo višja v drugih naštetih mestih. V Novi Gorici in Mariboru za okrog 30 odstotkov, v Hrastniku se bo povzpela za 50 odstotkov,  na Ravnah na Koroškem pa za slabih 80 odstotkov, so še zapisali na Žurnal24.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.