16:01, pet, 29. Mar

Vlada podaljšala omejitve pri kulturnih storitvah in kolektivnemu uresničevanju verske svobode





Vlada je do 9. maja 2021 podaljšala odloka o začasnih omejitvah ponujanja kulturnih storitev in kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji, spremenila pa je merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine v nekaterih statističnih regijah.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V nekaterih regijah do 20  kvadratnih metrov na osebo …

Ob tem je tako pri ponujanju kulturnih storitev kot pri kolektivnem uresničevanju verske svobode v statističnih regijah Pomurska, Koroška, Osrednjeslovenska, Goriška in Obalno-kraška spremenila merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine z dosedanjih 30 kvadratnih metrov na osebo ali več oseb, če so iz skupnega gospodinjstva, na 20 kvadratnih metrov.

 … v drugih regijah pa do 30 kvadratnih metrov na osebo

V ostalih statističnih regijah – Podravski, Savinjski, Zasavski, Posavski, Jugovzhodni Sloveniji, Gorenjski in Primorsko-notranjski pa merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine ostaja nespremenjeno, torej 30 kvadratnih metrov.

Kdaj omejitev števila oseb na kvadratne metre ne velja?

Pri tem so pojasnili,  da merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine pri ponujanju kulturnih storitev ne velja za tiste, ki se lahko združujejo na podlagi predpisov, ki urejajo začasne ukrepe v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih ter pri izvajanju verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja.

Ostali pogoji in omejitve so nespremenjeni

Ostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev in kolektivnem uresničevanju verske svobode ostajajo nespremenjeni. Prav tako še vedno ostaja obvezno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19 in smiselno upoštevanje higienskih priporočil ministrstva za zdravje in NIJZ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.