09:28, čet, 18. Apr

Vlada RS o odločitvi Ustavnega sodišča: V skladu z načelom pravne države o ukrepih ponovno odločanje





Jeklo Kacin je povedal, da je Vlada RS je preučila odločite Ustavnega sodišča št. U-I-445/20, s katerima je slednje ugotovilo neveljavnost sklepov vlade, s katerimi je podaljševala ukrepe za obvladovanje nalezljive bolezni covid-19, in neveljavnost sklepa ministrice za šolstvo, glede izobraževanje na daljavo.

Kot je Kacin povedal v Vladi poudarjajo, da so bili vsi ukrepi sprejeti na podlagi strokovnih podlag, da so nujni zaradi reševanja življenja ljudi in ohranjanja njihovega zdravja ter da so bili sprejeti na popolnoma transparenten in javen način ter po mnenju vlade ustrezno predstavljeni in objavljeni.

Nepričakovana odločitev ustavnega sodišča

Kot je še poudaril je zanje odločitev ustavnega sodišča nepričakovana, saj se v svojih prejšnjih odločitvah, ki so se nanašale na ukrepe za obvladovanje epidemije covid- 19, ni postavilo na takšno stališče.

O ukrepih na podlagi strokovnih izhodišč ponovno odločanje

Odloki sami niso omejili svoje veljavnosti in bi torej morali veljati, dokler niso razveljavljeni in je bilo zato po mnenju Vlade sprejemanje sklepov o podaljšanju ukrepov ustrezno. A, da vsekakor pa bodo v skladu z načelom pravne države upoštevala predmetno odločitev ustavnega sodišča in o ukrepih na podlagi strokovnih izhodišč ponovno odločala.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.